#Wijbloggenglutenvrij: over glutenfouten

Het is de 15e van de maand en dat betekend dat de glutenvrije bloggers van Nederland weer de krachten bundelen en een fijne blog schrijven over ons leven met coeliakie of glutenintolerantie. Het onderwerp van deze maand: glutenfouten

Glutenvrij leven
Het leven met coeliakie is met een strikt glutenvrij dieet goed te doen. Op al onze blogs delen wij heerlijke recepten en recepten voor de lekkerste taartjes ooit! Maar, wij eten niet altijd thuis… Eigenlijk zijn wij net mensen, we hebben vrienden en familie waarmee wij graag een feestje vieren of lekker mee uit eten gaan. En daar gaat het wel eens mis!
Er zijn een hoop tips voor als je uiteten gaat maar ondanks dat, zit een glutenfout soms in een klein hoekje.

Hey je bent zwanger!
Een van de eerste dingen die ik merk aan mijn lijf zijn buikklachten: kramp, steken en een opgeblazen buik. Alles staat dan zo strak, dat ik wel 4 maanden zwanger lijk. De knoop van mijn broek moet los of die panty moet uit en ik kruip met een kleedje op de bank. Om even later een spurt naar de wc te maken…

In de Jacuzzi
Wat helpt tegen de pijn en klachten is voor iedereen verschillend, voor mij is een grote mok verse gemberthee en een warm bad altijd fijn. Nog gezelliger als mijn man – en zijn gevoel voor humor – er ook induiken. In plaats van ons normale ligbad hebben wij nu ineens in een jacuzzi. Met dank aan lucht in mijn darmen door de glutenfout… Maar zijn gevoel voor humor en mijn dosis zelfspot maken het wat dragelijker.

The morning after
Weg zelfspot en hallo dikke tranen! Ik ben moe moe moe. De hele nacht heb ik lopen spoken. Slecht geslapen, steeds maar naar die wc, koortsaanvallen en je zo lamlendig voelen als het maar kan. Denk aan de combi “buikgriep-met-een-kater”. En dit blijft een aantal dagen, soms wel 2 weken.
Mijn hele leven staat op “pauze”, afspraken worden afgezegd, de sportschool ziet mij even niet en mijn moeder haalt mijn zoon uit school. Oh enne “maak jij eten lief?” en “nee de booschappen moet je ook nog even zelf halen”.

Ik ben er weer
Hoe slecht het ook gaat, je kan je uiteindelijk alleen maar weer beter gaan voelen. De pijn, kramp en diarree verdwijnen en hiermee ook mijn kribbigheid en neerslachtigheid. Het zonnetje begint weer heel langzaam kracht te krijgen en Netflix wordt weer verbannen tot een regenachtige zondag.. Ik ben er weer!

Wat merken jullie van een glutenfout? Laat hieronder vooral een reactie achter, je bent namelijk niet alleen!!

Lees ook de andere blogs, leuke tips en lekkere recepten van:

www.storiesofacoeliac.nl
www.deglutenvrijeman.nl
www.mamaenemily.wordpress.com
www.glutenvrijemama.nl
www.pinkpequena.nl
www.doemijglutenvrij.nl
www.koosglutenloos.nl
www.glutenvrijhoorterbij.nl
www.glutenvrijreizen.blogspot.nl/
www.ikbenglutenvrij.nl
www.meerdanglutenvrij.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *