Rise and shine! Lang geslapen of juist flink doorgehaald?

Ik begin mijn dag graag met een groot glas warm citroenwater. Niet omdat ik geloof (zoals op internet veelal beweerd wordt) dat dit helpt tegen stress, veel vitamine C bevat (eet in dat geval liever een rode paprika 160 mg of een kiwi 60 mg vitamine C) of je helpt afvallen (minder eten en meer sporten is echt het enige wat werkt!).

Waarom dan wel?
Het zijn mooie beloftes maar ik drink het omdat ik het lekker vind. En het een goede gewoonte is je dag met wat drinken te beginnen.
Daarnaast heb ik gemerkt dat het bevorderlijk is voor mijn spijsvertering (lekker verhaal.. maar hé mijn darmen doen nu eenmaal beetje raar). Natuurlijk hydrateerd het ook na een nacht lang droog staan. Maar dat doet cocoswater eigenlijk nog veel beter..

Het belangrijkste argument dan? Citroen alkaliseert!
Uhm wat? Het maakt je lichaam minder zuur. Onze voeding bestaat namelijk uit zuurvormende en alkalische (basische) stoffen. Voor een goede gezondheid is een juiste balans tussen zuren en basen belangrijk. Want dan krijg je een neutrale pH-waarde van het lichaam (tussen de 7.1 en 7.5). Wordt je lichaam te zuur, dan krijg je problemen (denk bijvoorbeeld maar eens verzuurde spieren na een flinke workout)
Het zuur in citroen helpt hierbij: het zet onze alvleesklier aan tot het produceren van basische buffers en neutraliseert de zuren in ons lijf. Het balanceert zeg maar je pH-waarde.

How to?

Voor warm citroenwater heb je heel verrassend citroen en water nodig. Zelf vul ik een glas half met koud water en half met gekookt water. Gewoon warm water kan ook. Knijp hier een halve citroen boven uit en drink bij voorkeur door een rietje (want het kan je glazuur aantasten). Even een slokje gewoon water erna kan ook.
Vaak wacht ik nu even met eten maar maak je geen zorgen als je dat niet red. Sowieso moet je je niet teveel zorgen maken, want stress is niet fijn voor je lijf.. Maar dat is oud nieuws toch?

Cheers! Op een mooie dag!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *