Vegan “magnums” van Prof. Grunschnabel

Afgelopen zondag plaatste ik deze foto op social media. Het is niet mijn mooiste foto ooit (laat staan de meest scherpe ahum..) en toch ontplofte mijn inbox bijna…

Primeur: een vegan “magnum”

Laat ik beginnen met te zeggen dat we dit vanaf nu geen magnum meer mogen noemen. Magnum is beschermde merknaam ik krijg natuurlijk enorm op mijn donder wanneer ik deze naam ten onrechte gebruik.
En wat je hier op de foto ziet is dan ook wel met recht een echte primeur: glutenvrij en vegan ijs omhult in pure chocolade! Erg fijn nieuws voor mensen met lactose intolerantie / vegan of halal dieet, want die eeuwige raketjes en perenijsjes komen je waarschijnlijk inmiddels je neus uit..

Professor Grunschnabel

Het is geen geheim dat ik al ruime tijd erg fan ben van het plantaardige ijs van Professor Grunschnabel. Oprichter Pepijn is er (naar mijn bescheiden mening) als enige in geslaagd echt lekker en culinair plantaardig ijs te maken. Verrassende smaken en ook nog eens gecertificeerd glutenvrij (das namelijk nogal een dingetje als je coeliakie hebt..).

Tip: zie ook hier de grote kokosijstest die ik eerder samen met Marinka deed!

Afgelopen zondag mocht ik op een persevent dit lekkere ijsje proeven: de bekende Grunschnabel smaken op een stokje, gedoopt in de pure chocolade. En waar dit voor de meeste bloggers waarschijnlijk vooral een zeer smakelijk hapje was, kreeg dit Meisje weer eens natte oogjes van blijdschap! Eindelijk weer eens een echte magnum nou ja roomijsje op een stokje. Met chocolade! OMG…

Wanneer is dit te koop?

Een teaser op een persevent is natuurlijk één ding, maar komt dit ook in de winkels? En wanneer is dit te koop? Ik ben gelijk gaan bellen met Prof. Grunschnabel om te horen hoe het zit! Het is eigenlijk nog een groot geheim maar aangezien het te leuk is om niet al te verklappen mag ik vast dit delen:

“Op dit moment zijn wij heel serieus bezig om deze ijsjes nog voor komende zomer in de winkels te hebben!” 

Jouw hulp is hard nodig!

Het heeft natuurlijk wat heel wat voeten in aarde om een ander soort ijsje dan een bak met halve liter schepijs te maken. En los van het productieproces: welke smaken zijn er gewenst? Nu zou ik het zelf wel weten: op het event at ik een frambozen ijs met chocolade én een “dubble chocolate” welke beide echt te lekker waren. Maar: jouw hulp is erg wenselijk! Dus wil jij ook een super lekker glutenvrij / lactosevrij / vegan / halal ijsje op een stokje met chocolade? Laat hieronder dan zeker weten welke smaak er in de winkel moet komen, ze lezen mee!

One reply on “Vegan “magnums” van Prof. Grunschnabel

  • Lea Poulsen

    Vegan zonder soja gluten : kan dat wel? Jazeker! Toen ik veganist werd, at ik alles dat los en vast zat, als het maar vegan was. Door klachten liet ik me in 2018 testen op glutenintolerantie, dat bleek niet het geval te zijn. Maar ik merk wel dat ik gluten ( tarwe) beter met mate kan eten. Ik eet dus niet geheel glutenvrij, maar heb me er wel flink in verdiept. Daarnaast eet ik ook nog eens sojavrij en dat is prima mogelijk bij veganistisch eten.

    Beantwoorden

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *