Tried en Tested: Cooljuice

Eet je groente! Iedereen weet het, alle dieetboeken staan er vol mee en ook van het voedingscentrum moeten we dagelijks 250 gram groente en 2 porties fruit eten. Er zijn 101 leuke tips en adviezen maar soms lukt het gewoon niet.
Nu ben ik altijd een groot voorstander van zelf je groenten en fruit te kauwen in plaats van een mierzoete kant en klare smoothie achterover te tikken. Je mist een hoop vezels en voor je lichaam is het eigenlijk niets anders dan een enorme (fruit)suikerboost.
Gelukkig zijn er inmiddels een hoop nieuwe ontwikkelingen en producten op de markt!

Smoothies vs Slowjuice
Drink je een smoothie, dan drink je sap uit groente of fruit wat in een machine op hoge snelheid is “stuk gedraaid”. Bij slowjuice worden de groentes en fruit juist op een lage snelheid geperst. Eigenlijk is dit meer een soort kneuzen, te vergelijken met het koud persen van olijven of het kauwen met je gebit. Hierdoor blijven voedingsstoffen beter behouden en biedt het meer voedingswaarde voor je lichaam.

Nieuw merk: Cooljuice
Wij spraken met Miranda, de oprichtster van het nieuwe Cooljuice en mochten alle 7 smaken uitproberen. Onze top 3? De BeatUp, SpicyPineapple en CarrotCool waren op voor we het wisten! Ook fijn: alles is nagenoeg volledig biologisch en zonder conserveermiddelen of kleurstoffen en Miranda weet precies te vertellen waar alle ingrediënten vandaan komen. Met 1 flesje Cooljuice krijg je in een keer net zoveel vitamine, mineralen en enzymen als 1 kilo groente en fruit. Ideaal dus voor de momenten waarop je net wat te kort komt. Want net zoals dat voedingssupplementen geen vervanging zijn voor je gewone, gevarieerde maaltijden, moet je “juices” naar mijn mening ook zien als een aanvulling ipv vervanging.

Meer lezen?
Neem zeker eens een kijkje op de site / webshop van www.cooljuice.nl. Er wordt veel uitgelegd over de sappen en je kan heel gemakkelijk zelf je sap pakket samenstellen. Vers is Cooljuice minimaal 5 dagen houdbaar (ongeopend en gekoeld bij 0 – 7 graden Celsius) maar je kan ook een voorraadje invriezen, dan is het tenminste 3 maanden houdbaar.

 

Dit is een gesponsorde blog; met de opbrengsten hiervan kan ik in de kosten voorzien om deze website te onderhouden. Mijn mening en ervaring zijn daarentegen altijd oprecht, ondanks de sponsoring.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *