Verse Thai sweet chili saus

2016-02-04

Toegegeven, zelf een saus maken vergt iets meer moeite dan een kant en klaar flesjes opendraaien, maar man man, wat is dit de moeite waard! Geen rare rommel of e-nummers in je saus maar pure smaken!

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 10 el witte wijn azijn
  • 4 el acacia honing
  • 4 tenen knoflook
  • 1 chili peper
  • 3 cm verse gember
  • 2 tl zout
  • optioneel: 1 tl arrowroot (glutenvrij bindmiddel)

Snijd of rasp de knoflook, gember en rode peper fijn. Verhit op laag voor alle ingrediƫnten, behalve de arrowroot. Blijf goed roeren en voeg desgewenst de arrowroot toe om te laten binden.
Laat wat indikken, laat het vervolgens afkoelen en bewaar in een schoon glazen potje.
Het blijft ca. 4 weken goed in je koelkast.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *