Raapstelen Pesto

2016-05-04

Raapstelen: Het klinkt als een vergeten groente uit een sprookje van vroeger. Eerder hadden wij al eens raapstelen uit onze moestuin en maakte wij hier een lekkere stamppot van. Nu troffen we ze aan in de Beebox!Ā Weliswaar zonder bijbehorende prins, maar met meegeleverd zonnetje! Die stamppot, daar hadden we nu geen zin in. Wat als we hier nu een lekkere pesto van maken?

Het is maar goed dat de meeste Italianen geen Nederlands spreken, want als ze horen dat ik de basilicum gewoon zonder enig pardon heb vervangen door raapstelen… Toegegeven, het is misschien voor sommige een regelrechte heiligschennis, maar lekker dat het is! Het is net iets pittiger dan de basilicum varianten door de lekkere bite van de raapstelen. (Wist je dat het nl. familie van mosterd is? En bomvol vitamine A, B, C en K, echt super gezond!).

Voor wie het aandurft hierbij het recept:

  • een flinke bos verse raapstelen
  • ca 100 g geroosterde pijnboompitten
  • ca 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • flinke scheut extra vergine olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Bereiding:

De hoeveelheden nemen niet heel erg nauw; zeker met pesto is het een steeds blijven proeven hoe jij hem het lekkerste vind.

  1. Je begint met het wassen van de raapstelen en het pellen van de knoflook.
  2. Rooster de pijnboompitjes en laat afkoelen.
  3. Maak nu in de keukenmachine of met de staafmixer alle ingrediƫnten tot een egale massa.
  4. Proef goed of je nog wat extra kaas wilt, wat meer peper etc etc.
  5. En dan buon appetito!

(Ps. je houdt de pesto een klein weekje goed in een afgesloten bakje in de koelkast)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *