Meloen met Parmaham

2016-07-14

Soms heb je van die hapjes die zo makkelijk zijn, dat je ze weer vergeet… Als reminder aan mijzelf en als perfecte aanvulling op de Italiaanse Anti-Pasti plank vandaag het recept voor deze heerlijke meloen met Parmaham. Uiteraard mag Serranoham oid ook, mits je geen Italiaanse gasten krijgt…

Ingrediƫnten voor ca 16 stuks:

  • 1 rijpe galiameloen
  • 16 plakjes Parmaham
  • Klein handje verse rucola- of tuinkers

Bereiding:

  1. Snijd de meloen door de helft en haal met een lepel alle zaadjes er voorzichtig uit.
  2. Snijd nu beide meloenhelften in 8 gelijke stukken.
  3. Verwijder nu voorzichtig de schil en wikkel elke meloenpart in een plakje Parmaham.
  4. Serveer op een schaal met wat verse rucola- of tuinkers erop.

Op zoek naar nog meer Italiaanse recepten? Wat dacht je van deze heerlijke gebakken aubergine, een gezonder spaghetti alla Carbonara en een heerlijk romig risotto toetje toe?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *