Makreel salade met boontjes en kiemen

2016-11-23

Hoe ontstaan de lekkerste recepten? Het zou kunnen dat je een recept vind waar je vervolgens je eigen draai aan geeft, je vergeet een ingrediënt waardoor je gerecht ineens nog lekkerder uitvalt of vandaag in mijn geval: je gooit wat kliekjes bij elkaar en hebt ineens een voedzame maaltijdsalade waar je je vingers bij af likt!

Eet meer makreel!

Iedereen weet dat je er goed aan doet regelmatig vette vis te eten. Zo zit makreel bijvoorbeeld boordevol omega-3-vetzuren en bevat het veel proteïne en mineralen als calcium, fosfor en magnesium. Een fijne aanvulling op je dieet dus!
Maar… ik vind het niet zo lekker! In ieder geval niet warm. Nu zaten er twee hele makrelen in de Beebox van afgelopen week (echt een fijne maaltijdbox, lees er meer over in de review van paar maanden terug!) dus ik moest er alsnog aan geloven. Nu had ik ook nog wat andere ingrediënten over en met wat graven in de keukenkasten kwam er een te lekkere salade uit!

Ingrediënten voor 1 grote makreel salade:

  • 100 – 150 gram gekookte sperziebonen (ik had wat over van de vorige avond)
  • Halve gerookte makreel of een paar stukjes filet
  • Handvol kiemen
  • 1 el sojasaus (of neem de soja vrije cocos aminos)
  • 1 el pompoenpitten
  • Wat versgemalen peper

Bereiding:

  1. De bereiding is eigenlijk heel makkelijk: als je nog geen gekookte boontjes hebt zet deze dan als eerste op in kokend water en kook beet gaar.
  2. Leg de gekookte boontjes in een bord en verdeel de makreel en pompoenpitten hierover heen. Breng op smaak met 1 el soja saus en wat versgemalen peper.
  3. Maak de salade af met een flinke hand vol kiemen. Dit zijn de uitlopers / jonge plantjes die ontspruiten uit de zaden van bijvoorbeeld bonen, zaden, pitten en peulvruchten. Een hele fijne anti-oxidantenbron waar je lijf wederom heel blij van wordt! En dan aanvallen maar.

Op zoek naar nog meer vis recepten? Kijk eens bij deze ovenschotel met witvis en prei of deze spinaziewraps met zalm of deze feestelijke zalmbonbons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *