Makkelijke tonijnsalade

2017-02-16

Er zijn van die recepten die ik zo vaak maak, dat ik er eigenlijk vanuit ga dat deze ook hier in mijn digitale kookschrift terug te vinden zijn. Nu is dit blog inmiddels uitgegroeid van slechts een “receptenboek” tot een groot naslagwerk op gebied van allergenen waar ik echt super trots op ben (je kan op deze overzichtspagina alles teruglezen over de 14 hoofdallergenen, hoe je producten kan vervangen, wat verschillende benamingen zijn etc etc.). Maar het recept voor deze makkelijke tonijnsalade stond er zowaar nog niet op!

Soms eet ik deze tonijnsalade gewoon op een lekkere cracker, vul ik er paprika’s mee of maak ik er een echt maaltijdsalade van door er nog een blikje kikkererwten door heen te roeren en te serveren op een bedje van sla of verse spinazie. Erg lekker! Zo lukt het ineens wel om wat vaker vis te eten!

Ingrediƫnten voor deze makkelijke tonijnsalade:

  • Blikje tonijn (120 g)
  • 3 el (zelfgemaakte)mayonaise
  • 1 geroosterde paprika (pot)
  • Halve sjalot
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

  1. Laat indien nodig de tonijn uitlekken in een vergiet.
  2. Snipper de sjalot fijn en snijd ook de geroosterde paprika fijn.
  3. Meng in een kom de tonijn met 3 el mayonaise en voeg de paprika en sjalot toe. Breng op smaak met wat peper en zout.

Laat het je smaken, liefs Monique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *