Luchtige amandelpannenkoekjes met wortel

2016-10-31

Wat is er fijner dan wakker te worden met pannenkoeken? Dit is zo’n ontbijtje waar ik mijn bed met liefde voor uit kom! En dat terwijl ik toch echt een heel fijn bed heb..

Ontbijten met pannenkoeken is toch helemaal niet gezond?

Over het algemeen genomen zijn pannenkoeken niet zo’n gezonde maaltijd. Een grote hap deeg, klodder jam, stroop of suiker erop en “hello sugar rush”. Door het eten van zoveel snelle koolhydraten in ene geef je jouw bloedsuikerspiegel een enorme optater. En een uurtje later, als de suikers zijn uitgewerkt wordt het graven in de tas naar een lekker “tussendoortje” want we moeten nu echt iets eten voor we niet lekker worden..

Gelukkig kan het ook anders. Vanwege mijn dieet ben ik al jaren aan het experimenteren met alternatieve meelsoorten. Zo maakte ik al eerder bananenpannenkoeken en deze lekkere hartige boekweitpannenkoeken. Vanwege het fittraject dat ik nu volg, moest ik een ander recept verzinnen, eentje die een combinatie is van eiwit, vetten en het liefst wat groente..

Pannenkoeken van amandelmeel!

Amandelmeel is tegenwoordig echt overal verkrijgbaar en een fijne bron van calcium, vitamine C, fosfor, magnesium en ijzer.  In vergelijking tot de andere noten, bevat amandel zelfs de meeste voedingsstoffen. Combineer het met luchtig geklopt ei, vers geraspte wortel en kaneel en zie hier een nieuw succes recept! Neem zeker eens de moeite in het weekend een stapeltje te maken van deze amandelpannenkoekjes want ze zijn niet alleen lekker als snel ontbijt, ook ’s avonds als laatste eiwitrijke snack voor het slapen! En ook in de lunchtrommel van mijn zoontje moet er tegenwoordig een in zitten..

Ingrediënten voor 6 kleine amandelpannenkoekjes

  • 3 eieren
  • 75 gram amandelmeel
  • 1 kleine winterpeen
  • 1 tl kaneel tip: varieer ook eens met verse vanille!
  • kokosolie om in te bakken

Bereiding:

  1. Was de winterpeen en rasp deze fijn.
  2. Klop de eieren luchtig door ze ongeveer een minuut te mixen.
  3. Voeg de amandelmeel, wortelrasp en kaneel of vanille toe en mix nog 1 keer kort door.
  4. Verhit een koekenpan wat kokosolie op laag vuur en bak 6 kleine pannenkoekjes. Zelf gebruik ik een sauslepel en bak ik het in twee porties.
  5. Je houd de amandelpannenkoekjes een aantal dagen vers in de koelkast, ze zijn ook geschikt om in te vriezen! Wil je er nog iets op eten? Kies dan voor een eetlepel kokosyoghurt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *