Lichte maaltijdlunch met kip en asperge

2017-02-13

De afgelopen dagen ben ik helaas niet zo fit. Geen glutenfout oid, maar gewoon niet helemaal lekker. Je kent het vast wel. En eerlijk is eerlijk: op dit soort momenten heb ik totaal geen zin in een boordje sla met biologisch geknuffelde wortelen en onzin superfoods waar je mee dood word gegooid. Maar goed, mijn koelkast was leeg, dus op naar de supermarkt. Daar aangekomen werd ik eigenlijk aangenaam verrast…

Een gezonde maaltijdlunch in slecht 8 minuten..

Het was alsof de Goden besloten hadden mij weer gunstig te stemmen: op de groenteafdeling van AH kwam ik namelijk niet alleen biologische kipreepjes tegen in de aanbieding, ook de verse aspergepunten en bloemkoolrijst waren in de aanbieding met een “zonde om weg te gooien” sticker erop. En dat laatste ben ik met AH eens: ik vind het echt te erg voor woorden hoeveel – nog goed – eten wordt weggegooid. Zeker op de dagen dat ik iets gelijk ga eten, maak ik er een sport van te zoeken naar ingrediënten die op moeten: niet alleen fijn voor je portemonnee maar ook een stuk beter voor het milieu!

Ik gooide nog wat kokosyoghurt in mijn mandje en een extra doos tissues, betaalde en ging snel terug naar huis. Het maken van de lunch (uiteraard kan je het ook als avondeten eten!) was zo gedaan:

Ingrediënten per persoon:

 • 150 g biologische kip / kalkoenreepjes
 • 100 g aspergepunten
 • bloemkoolrijst: hoeveelheid naar keuze
 • handje hazelnoten
 • kokosolie of ghee om in te bakken
 • peper en zout naar smaak
 • extra vierge olijfolie

Bereiding:

 1. Verhit wat vet in een wok en bak de kip reepjes rondom aan. Breng op smaak met peper en zout
 2. Voeg de aspergespunten toe en wok voor 1 à 2 minuten even mee.
 3. Schep het mengsel vast op een bord en roerbak nu de bloemkoolrijst nog even in een droge pan
 4. Voeg de bloemkoolrijst toe aan de kip / asperges en breng verder op smaak met wat extra vierge olijfolie en een handje hazelnoten.

Eet smakelijk! Ik kruip stiekem weer snel terug op de bank..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *