Hollands feest toetje

2016-04-26

Elk jaar op Koningsdag of met Nederlandse voetbalwedstrijden breekt de oranje koorts weer los: iedereen gaat massaal aan de oranje tompouce, oranje vla en andere chemische traktaties.

In ons huis gaat het de laatste jaren er iets anders aan toe: door mijn dieet vallen nagenoeg alle kant en klaar taartjes en toetjes af. Gelukkig heb ik zelf een heel lekker recept voor een gluten en lactosevrije worteltaart. En een feestelijk Hollands toetje maken wij ook in een hand omdraai!

Met de hoeveelheden kan je naar wens variƫren, dit heb je in ieder geval nodig:

Ingrediƫnten:

  • Sinaasappel
  • Blauwe bosbessen
  • Aardbeien
  • Yoghurt naar keuze (wij gebruikte lactosevrije kokosyoghurt)

Bereiding:

  1. Was de bosbessen en begin met een laagje bosbessen in de glazen.
  2. Schep vervolgens een laagje yoghurt naar keuze erin.
  3. Was en snijd de aardbeien en schep bovenop de yoghurt laag. Aardbeienjam kan uiteraard ook, het gaat om de rood-wit-blauw kleur. Iets anders roods zoals tomaten kan ook maar dat is uhm niet zo lekker… Tip: de rode fruitspread van Yespers is ook erg lekker!.
  4. Snijd de sinaasappel in plakken en maak een kleine inkeping. Schuif nu voorzichtig het sinaasappel schijfje op het glas en klaar is je Hollandse feest toetje!

Wil je nu graag toch liever iets knal oranje als toetje? Pureer dan wat abrikozen / mandarijnen door je (lactosevrije)yoghurt en garneer met de geraspte schilletjes van een sinaasappel (wel eerst even goed afwassen).

Fijne dag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *