Glutenvrij en vegetarisch: alle recepten op een rij!

2017-07-20
alt= "vegetarische glutenvrije recepten"

Onlangs deed ik een oproep met de vraag wat jullie vaker willen lezen hier op Het Meisje. En tot mijn grote genoegen kwam de vraag voor recepten die glutenvrij en vegetarisch zijn veel voorbij!

Waarom je niet elke dag vlees hoeft te eten

Er zijn heel veel verschillende redenen te bedenken waarom minder (of zelfs helemaal geen) vlees eten beter is. Het is niet alleen beter voor het milieu en het dierenwelzijn maar ook voor je eigen buik!
Wanneer je bekende documentaires zoals “Cowspiracy” op Netflix kijkt, weet je dat het laten groeien van vlees een flink wissel trekt op ons milieu. Kijk ik vanuit mijn opleiding als orthomoleculaire voeding wat het effect op je lichaam heeft en mijn eigen ervaringen wanneer ik (veel) vlees eet, zie ik ook dat minder vlees eten je eigen gezondheid positief kan bevorderen. En laten wat wel wezen, we weten allemaal dat je niet perse elke dag vlees nodig hebt om voldoende eiwitten binnen te krijgen toch?

Ons motto: liever 2 keer per week goed, biologisch scharrelvlees, dan elke dag een kilo knaller uit de super!

Zelf eten wij niet 100% vegetarisch of plantaardig. Wel kiezen wij op de momenten dat wij vlees eten altijd bewust voor biologisch scharrelvlees en niet die kilo knaller van de super. Toegegeven, je rekent wel wat meer af bij de slager maar liever stel ik mijzelf de vraag waarom het in de supermarkt juist zo goedkoop kan zijn? Door ook niet elke dag vlees te eten hou je sowieso geld over (een blik bonen of kikkererwten / linzen kost werkelijk geen drol en zijn prima plantaardige eiwitvervangers!)

Tijd voor een overzicht met onze favoriete vegetarische recepten!

Heb jij een favoriet, glutenvrij recept? Laat het hieronder weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *