Gluten en lactosevrije Italiaanse anti pasti

2016-07-05

Italiaans eten, het is een van mijn lievelings “keukens”. En eentje die (met uitzondering van de pasta) prima binnen mijn dieet past. Want wist je dat Parmazaanse kaas gewoon lactosevrij is? Dit hapje past samen met de bekende Italiaanse hammetjes, carpaccio in een glas, een schaaltje olijven en wat mooie tomaten met basilicum prima op jouw anti pasti tafel!

Ingrediƫnten voor ca 4 personen:

  • 1 aubergine
  • 2 eieren
  • ca 75 g fijn geraspte Parmazaanse kaas.
  • zout
  • peper
  • kokosolie
  • zelfgemaakte tomatensaus (of als je lui bent zoals ik: ketchup)
  • basilicum

Bereiding:

  1. Begin met het in plakken snijden van de aubergine, ongeveer een kleine centimeter dik.
  2. Bestrooi ze met zout. Als ze beginnen te zweten draai je ze om en bestrooi je de andere kant.
  3. Spoel heel goed af en dep droog (het is niet voor de smaak, puur om de aubergines minder taai te maken).
  4. Roer de eieren los met een vork in een diep bord en zet in een ander diep bord de fijn geraspte Parmazaanse kaas klaar.
  5. Verhit in een wok of frituurpan wat kokosolie. Leg een aantal vellen keukenpapier klaar.
  6. Als de olie goed heet is kan je beginnen: haal de aubergine eerst door het ei en dan door de kaas. Zorg dat beide kanten bedekt zijn. Bak nu in de kokosolie en keer halverwege om. Als de kaas goudbruin kleurt zijn ze goed! (aantal minuten kan verschillen, afhankelijk van hoe heet je olie is).
  7. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal tot alles op is.

Je kan het nu gerust af laten koelen, het is zowel warm als koud goed te eten. Breng op smaak met wat peper en garneer met een schepje tomatensaus (wij hadden nog een hele lekkere ambachtelijke ketchup staan). Maak het af met een blaadje verse basilicum, zet wat wijn koud en je bent klaar voor je Italiaanse avond!

Ciao!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *