Gezonde snicker koekjes

2016-08-12

Zelf snel en gezond koekjes bakken is makkelijker dan je denkt! En ook nog eens super lekker! Eerder kon je al het recept van mijn havermoutkoekjes uitproberen; vandaag maakte wij een heuse snicker variant met pindakaas en chocolade. Gebruik je rauwe cacao en ongezoete pindakaas (hier is Jori’s favoriet), dan kan je ze gerust ook nog eens gezond noemen! Het zoeten doe je met rijpe bananen en je maakt ze zo:

Ingrediënten voor ca 12 stuks:

  • 1 rijpe banaan
  • 50 g glutenvrije havermout
  • 1 el pindakaas
  • 1 el (rauwe) cacao*

Bereiding:

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden.
  2. Prak de banaan met een vork tot moes.
  3. Voeg nu alle overige ingrediënten toe en roer goed door.
  4. Maak nu 12 kleine hoopjes (of een aantal grotere) op een vel bakpapier en druk plat tot koekje.
  5. Bak de snickerkoekjes af in 15 minuten en laat afkoelen voor je het eet. Het klopt dat het wat smeuïge koekjes blijven!
    Variatietip: roer nog een wat extra raw cacaonibs door het beslag, zo krijg je een extra lekkere crunch in je koekjes!

Eet smakelijk!

*Over de rauwe cacao: je kan ook gewone cacao gebruiken maar deze is verhit en veelal gemengd met suiker, een stuk minder gezond dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *