Carpaccio in een glas

2016-06-27

Soms heb je een etentje in de planning staan en totaal geen inspiratie. Gelukkig leven we in het digitale tijdperk en zijn daar de recepten van collega bloggers. Naast “Het Meisje”  ben ik ook moeder en fan van het online magazine van allinmam. En die had toevallig een leuke idee voor een lekker en gemakkelijk etentje: maak je op voor de Italiaanse avond!

Ingrediënten voor 2 glaasje Carpaccio:

  • 125 g Carpaccio
  • 2 handjes rucola
  • 1,5 eetlepel pijnboompitten
  • 2 Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel truffelmayonaise
  • Peper

Bereiding:

  1. Begin met het opzoeken van mooie glaasjes, het oog wil immers ook wat toch?
  2. Rooster vervolgens de pijnboompitten.
  3. Hak de rucola grof, hou een paar blaadjes heel voor de garnering.
  4. Snij de Carpaccio fijn en strooi er wat vers gemalen peper over.
  5. Verdeel de rucola over beide bodems van de glaasjes.
  6. Leg hier bovenop de geraspte kaas, daar bovenop de fijngesneden Carpaccio.
  7. Nu is de truffelmayonaise aan de beurt, leng het eventueel iets aan met wat water om het iets dunner te maken zodat je het er met een lepel overheen kunt “laten vloeien”.
  8. Verdeel nu de pijnboompitten en sluit tot slot af met de losse blaadjes rucola als garnering.

Wil je dit lekkere hapje uitbreiden met nog meer Italiaans lekkers? Maak er een leuk Italiaans (walking) diner van en breid het uit met coutgettesoep, snelle capresesticks met buffelmozzarella (deze is koemelk vrij, niet lactose vrij!), een lekkere pasta met pesto en een heerlijke chocolade fudge toe (tip: doe een scheutje amaretto door het recept!). Allemaal van te voren te maken en te bereiden.

Vergeet je niet de wijn koud te zetten? Buon appetito!

Fotocredits @Allinmam.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *