Over Het Meisje

Reacties uitgeschakeld voor Over Het Meisje | januari 21, 2016

Over het Meisje

Het Meisje met de voedselallergie is hèt platform voor iedereen die van lekker eten houdt. Of je nu coeliakie, een voedselallergie of enorme trek hebt: hier inspireren wij jou met lekkere en gevarieerde recepten.
Altijd zonder pakjes, vrij van geraffineerde suikers, soja, gluten en lactose* (*tenzij anders aangegeven). O ja, en wij zijn dol op gezonde taartjes!

Gezonde recepten
Zelf heb ik leren koken op de Hotelschool: veel roomboter, veel suiker, volle smaken. Heerlijk. Maar, niet zo gezond!
Des te leuker is het wanneer mensen bij ons komen eten en gewoon niet geloven dat er geen suiker door zit, dat gerechten nog gezond zijn ook. En dat ze geen vlees gemist hebben bij een gerecht, omdat we nu eenmaal graag niet te veel vlees eten. Graag deel ik al mijn kennis en recepten met jullie, zodat iedereen kan ervaren hoe lekker en gevarieerd eten kan zijn. En dat zonder buikpijn!

Wie is het Meisje?
Mijn naam is Monique, ik woon in Haarlem met mijn man en onze peuterpuber Bent. Mocht je eens stiekem bij ons naar binnen gluren, dan zul je zien dat we graag een gek dansje doen, onze keukentafel regelmatig te klein is voor alle visite die altijd mag aanschuiven, de boekenplanken chronisch te kort zijn en de snoepkast altijd gevuld is. Tenzij mijn mannen bezig zijn geweest…
Op het schuurdak hebben we onze “one square meter garden”, in de stadstuin kunnen we gelukkig wat meer verse groentes verbouwen. Want verse groente, daar zijn wij gek op! Net als films kijken, een goed boek en een heerlijk glas wijn.

Na jarenlang kwakkelen ben ik erachter dat ik naast Coeliakie ook meerdere voedselallergieën heb. Best vervelend als je enorm van koken houd! De vraag “wat eten we vandaag” wordt ineens best lastig. Uit eten gaan? Bijna onmogelijk!

Restaurants
De naam “Het Meisje met de voedselallergie” moet je eigenlijk met een dikke vette knipoog lezen. Iedereen met coeliakie of een voedselallergie weet dat het niet leuk is om “bekend” staan om alles wat je niet mag eten. Dat je je zelfs soms opgelaten en bijzonder voelt wanneer je in gezelschap bent. De dikke tranen die stiekem opwellen als je uiteten bent en niets kan vinden op de menukaart. Of niet serieus genomen wordt..
Om te zorgen voor meer kennis binnen de Horeca trainen wij restaurants op gebied van de Allergenenwetgeving en koken voor mensen met een speciaal dieet. Kennis op dit gebied is je grootste kracht en wij delen deze graag met je!
Meer informatie hierover lees je hier.

Laat van je horen
Heb jij ook coeliakie of voedselallergieën / intoleranties? Laat van je horen! Wat mis je qua eten? Wij gaan voor je op zoek! Heb je vragen? Stel ze! Wil je je hart luchten, doe het! Heb je een lekker recept zien staan? Deel het met je familie en vrienden!
Eten is naast het voeden van je lichaam ook een enorme sociale aangelegenheid. Met deze recepten hoef jij je nooit meer speciaal te voelen en wie weet inspireer je wel wat mensen in je omgeving met alle gezonde recepten

Gezonde groet!

Liefs, Monique