Over het Meisje

Het Meisje met de voedselallergie is hèt platform voor iedereen die van lekker eten houdt. Of je nu coeliakie, een voedselallergie of enorme trek hebt: hier inspireren wij jou met lekkere en gevarieerde recepten.
Altijd zonder pakjes, vrij van geraffineerde suikers, soja, gluten en lactose* (*tenzij anders aangegeven). O ja, en wij zijn dol op gezonde taartjes!

Gezonde recepten
Wanneer we het over koken en bakken hebben, is iedereen gewend aan veel roomboter, veel suiker, volle smaken. Heerlijk. Maar, niet zo gezond!
Des te leuker is het wanneer mensen bij ons komen eten en gewoon niet geloven dat er geen suiker door zit, dat gerechten nog gezond zijn ook. En dat ze geen vlees gemist hebben bij een gerecht, omdat we nu eenmaal graag niet te veel vlees eten. Graag deel ik al mijn kennis en recepten met jullie, zodat iedereen kan ervaren hoe lekker en gevarieerd eten kan zijn. En dat zonder buikpijn!

Wie is het Meisje?

Ik ben jolijn, 23 jaar oud met een passie voor eten, gezondheid en sport.

De afgelopen 9 jaar heb ik al te maken gehad met verschillende voedselintoleranties. Op mijn 14e is bij mij een suikerovergevoeligheid vastgesteld en op mijn 18e kwam hier nog lactose-intolerantie bij en op mijn 20e gluten-intolerantie. Wanneer je nog jong bent kunnen deze voedselintoleranties behoorlijk in de weg zitten. Zelf heb ik het geluk met een moeder die orthomoleculair voedingsspecialist is. Omdat zij over de kennis beschikt en een boekenkast vol interessante boeken heeft, heb ik veel geleerd over de verschillende diëten, intoleranties en gezondheidsklachten gerelateerd aan voeding. Op jonge leeftijd ben ik dus al begonnen met het uitbreiden van mijn kennis op het gebied van voeding. Deze uitbreiding van mijn kennis heeft het begrip voeding een hobby van mij gemaakt. Ik kan er eindeloooooos over praten! Daarnaast is er ook een passie voor bakken en koken ontstaan. Een middag bakken en koken.. Dat vind ik echt pure ontspanning.

Restaurants
De naam “Het Meisje met de voedselallergie” moet je eigenlijk met een dikke vette knipoog lezen. Iedereen met coeliakie of een voedselallergie weet dat het niet leuk is om “bekend” staan om alles wat je niet mag eten. Dat je je zelfs soms opgelaten en bijzonder voelt wanneer je in gezelschap bent. De dikke tranen die stiekem opwellen als je uiteten bent en niets kan vinden op de menukaart. Of niet serieus genomen wordt..
Om te zorgen voor meer kennis binnen de Horeca trainen wij restaurants op gebied van de Allergenenwetgeving en koken voor mensen met een speciaal dieet. Kennis op dit gebied is je grootste kracht en wij delen deze graag met je!

Laat van je horen
Heb jij ook coeliakie of voedselallergieën / intoleranties? Laat van je horen! Wat mis je qua eten? Wij gaan voor je op zoek! Heb je vragen? Stel ze! Wil je je hart luchten, doe het! Heb je een lekker recept zien staan? Deel het met je familie en vrienden!
Eten is naast het voeden van je lichaam ook een enorme sociale aangelegenheid. Met deze recepten hoef jij je nooit meer speciaal te voelen en wie weet inspireer je wel wat mensen in je omgeving met alle gezonde recepten

Liefs, Jolijn

@jolijnberghuis