Een hele dag glutenvrij eten met snelle, voedzame gerechten!

“Wie heeft een idee voor een lekker, makkelijk en gevarieerd glutenvrij recept?”
Deze vraag komt met enige regelmaat voorbij in de Facebookgroepen en op andere social media kanalen. Het kan dan ook niet anders dan dat de #wijbloggenglutenvrij van deze maand in het teken staat van makkelijke maar vooral ook lekkere succesrecepten! Lees zeker onderstaande blogs voor nog meer fijne inspiratie!

Mijn glutenvrije dagmenu

‘s Morgens is het hier in huize Het Meisje altijd een drukke bedoeling! Een ontbijt moet dus snel, makkelijk en voedzaam zijn! Eens in de twee weken maak ik dan ook altijd deze heerlijke havermout ontbijtmuffins met blauwe bessen, je hebt ze zo gemaakt met simpele en betaalbare ingrediënten en wanneer je ze de avond van te voren uit je vriezer trekt, ook nog eens een snel en gezond ontbijt “on-the-go”.

Qua lunch varieer ik graag; vanwege het mais in bijna al het glutenvrije brood zal ik niet snel een boterham meenemen. En het Yam desembrood wat ik wel verdraag, dat moet toch echt wel eerst even getoast.. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven: kliekjes van het avondeten, een goed gevulde salade of deze snelle sushi sandwich! De “rijst” maak ik van geraspte bloemkool, stop een avocado en gerookte zalm in je tas, een los nori vel en natuurlijk een flinke eetlepel zelfgemaakte mayonaise (die je slechts in 1 minuut tijd maakt met je staafmixer!) even beleggen voor je gaat lunchen en wedden dat al je collega’s of klasgenoten je kwijlend aan zitten te staren?

Als ik ‘s avonds thuis kom is het erg verleidelijk een glutenvrije pizza in de oven te schuiven. Of patatjes te halen; lekker gelijk languit op de bank, voetjes om hoog en de rest van de avond tv kijken. De realiteit echter is dat ik toch altijd snel een gezond prutje in elkaar flans. Want genoeg groentes binnen krijgen, voor onszelf en ook voor onze opgroeiende zoon, vind ik erg belangrijk. Gelukkig staat deze makkelijke quinoaschotel met doperwten en feta binnen 10 minuten op tafel. En met slechts 4 ingrediënten is het echt super easy!

Eet ik dan alleen maar gezonde dingen? Hihi, nee wie mij kent weet dat ik een zoetekauw ben en dol op chocolade! Een super makkelijk recept voor een gluten en lactosevrije chocoladetaart die gewoon echt niet kan mislukken, vind je dan ook hier! Als Bent op bed ligt, de keuken weer is opgeruimd en de fluitketel fluit, plof ik dan eindelijk alsnog neer op de bank. Met een heerlijk stukje taart…

Ook deze glutenvrije bloggers hebben fijne, makkelijke recepten voor je klaar staan:

Glutenvrijemama.nl
Glutenvrijhoorterbij.nl
Deglutenvrijeman.nl
Metzondergluten.com
Ikbenglutenvrij.nl
Lekkerglutenvrij.nl
Doemijglutenvrij.nl
Homeofcomfort.nl
Pinkpequena.nl
Glutenvrijkind.wordpress.com

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *