De meeste maaltijdboxen die ik in deze rubriek heb onderworpen aan de grote test, waren boxen waarbij je het eten zelf nog moest bereiden. Sommige helemaal glutenvrij, Paleo proof of 100% biologisch en sommige boxen die helemaal geen rekening hielden met een speciaal dieet.
Gelukkig is er nu ook Paleo Meal en dat is goed nieuws!

Wat is Paleo Meal?

Bij Paleo Meal is het net alsof je zelf hebt gekookt. Of moeders. In dit geval heet “moeders” Maria: initiatiefneemster en oprichtster van Paleo Meal. Want het werd zo zachtjes aan wel eens tijd voor een goede maaltijdservice met voeding die je voed, waar geen rommel in zit, alleen maar fijne vitamientjes en verantwoord vlees / vis. Zie daar: de grondbeginselen van Paleo Meal.

Hoe werkt Paleo Meal?

Bij Paleo Meal wordt elke dag vers gekookt. Wanneer jij voor 11 uur ’s morgens je bestelling doorgeeft (je vind hier het overzicht van hoofdmaaltijden, lekkere bijgerechten en sausjes) krijg je deze de volgende dag, – kant en klaar – gekoeld thuisbezorgd. Het enige wat je nog hoeft te doen is deze even opwarmen. Zo simpel is het! Echt een luxe voor op de momenten dat je zelf even te druk bent om te koken of gewoon eens geen zin hebt zelf in de keuken te staan.

Getest: 2 verschillende maaltijden!

Je kan natuurlijk pas echt goed je mening over iets geven al je het ook zelf geproefd hebt! Ik mocht dan ook van Paleo Meal 2 maaltijden proberen: de courgetti carbonara en mijn geliefde Gado Gado. De combinatie van kipsaté, pindasaus, ei en groente vind ik altijd zo lekker. Hoe zou dit smaken op de Paleo wijze?

Ik begon met de Paleo courgetti carbonara als lunch. Een heerlijk, romige saus met spaghetti van courgette, erg lekker! Voor de grote eters wel verstandig om hier nog een kleine salade naast te eten.
De dag erna was ik pas laat thuis, wat was het fijn om nu binnen 5 minuten een gezonde maaltijd te kunnen eten. Zelf heb ik coeliakie, een lactose intolerantie en maisallergie, wat maakt dat ik nooit “zomaar” even een pizza in de oven kan schuiven of iets anders makkelijks op kan warmen. Gelukkig komen deze alle drie niet voor binnen het Paleo dieet en kon ik als een klein kind zo blij smullen van de Gado Gado. De kipsaté was super mals, de salade was juist weer lekker fris en de satésaus van amandelpasta erg verassend (lees: die ga ik onthouden!).

Al met al een geslaagd experiment dus!

Gluten in Paleo Meal?

Van nature zijn alle maaltijden graanvrij en dus ook glutenvrij (met uitzondering van het vlees). Paleo Meal geeft aan wel bepaalde producten zoals bijvoorbeeld amandelmeel te gebruiken waarbij op de verpakkingen vermeld staan dat het sporen van gluten kan bevatten. Dit komt doordat het product tijdens het productieproces in aanraking kan zijn gekomen met gluten. Op de website staan bij alle maaltijden de allergenen vermeld en of deze sporen van gluten kan bevatten. Bij mij zijn beide gerechten goed gegaan maar let hier op wanneer je erg gevoelig bent.

Wil jij ook eens Paleo Meal uitproberen?

Voor iedereen die het leuk vind om Paleo Meal eens uit te proberen is er nu een hele leuk actie: de Paleo Meal Box. Hierbij kan je kiezen uit 4, 6 of 8 maaltijden in formaat M die respectievelijk €  48,00 (4 st), €  68,00 (6 st) en € 86,00 voor 8 maaltijden kost (excl. verzenden). Met de kortingscode PALEOMEALBOX25 krijg je nu maar liefst 25% korting op je eerste box!

Ga voor meer informatie naar www.paleomeal.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

@jolijnberghuis