Glutenvrije koekjes van Verkade

Jeeeeh: Verkade heeft vanaf vandaag glutenvrije koekjes!

Glutenvrij: er is steeds meer over te doen. Of je nu geen gluten mag of wilt eten*, Verkade heeft hier slim op ingespeeld en hun assortiment uitgebreid met Oaties. Deze glutenvrije koekjes op basis van gecertificeerde glutenvrij haver, liggen gewoon in het koekschap en dus niet in de peperdure glutenvrije afdeling van de supermarkt…

Echt glutenvrij?
De grote vraag is natuurlijk altijd: is het wel echt echt glutenvrij? Zijn er niets stiekem wat sporen van gluten? Want Verkade maakt immers heel veel koekjes waar wel gluten in zitten. Dat klopt! Maar deze kan je met een gerust hart eten: Verkade garandeerd dat het absoluut glutenvrij is, het bevat geen sporen van gluten en alle stappen in het productieproces worden gemeten op de aanwezigheid van mogelijke gluten. Maar die zijn er niet, echt waar!

Wat zit er allemaal in?
De ingrediënten van de Oaties naturel zijn glutenvrije havervlokken, suiker, glutenvrije havermeel, plantaardige olie (palm) gedeeltelijk geïnverteerde suikerstroop, rijsmiddel (natriumcarbonaten) en zout.
1 biscuit bevat 65 Kcal, 3,1 g vetten (waarvan 1,1 g verzadigd), 7,8 g koolhydraten (waarvan 3,7 g suikers), 0,8 g vezels, 1,0 g eiwitten en 0,08 g zout.

De Oaties met melkcholade bevatten tevens melk, sojalechitine en cacaomassa. De voedingwaarde per bescuit is 86 Kcal, 4,4 g vetten (waarvan 2,0 verzadigd), 10,0 g koolhydraten (waarvan 6,2 g suikers), 0,9 g vezels, 1,2 g eiwitten en 0,08 g zout.

De smaak
Verwachtingsvol wordt de doos hier thuis opengemaakt (lees gescheurd!). Zouden ze smaken naar de koekjes zoals ik ze vroeger at? Ons testpanel bestaat uit dit glutenvrije Meisje en mijn twee hongerige (niet glutenvrije) koekiemonsters.
De koekjes ruiken echt naar koek, zijn lekker knapperig en.. smaken echt gewoon naar koek! Door de haver is het wel een wat grovere structuur, dus niet van die zachtje “kaakjes” maar meer een volkorenbiscuit. De chocolade variant hebben een dun laagje melk chocolade (@ Verkade, mag ik een suggestie doen voor pure chocolade?) die ook erg lekker wordt bevonden! Een geslaagde test dus!

Dingen die je kan doen met biscuits
Uiteraard hebben wij de koekjes in onze thee gedoopt. En daarna nog eens. Je wilt het natuurlijk wel goed testen toch? Toen bedacht ik mij dat je er natuurlijk nog veeeeel meer mee kan! Zo kan je een glutenvrij Hans en Grietje kruimelspoor uitzetten of je duikt de keuken in voor een ouderwetse cheesecake, vergelijkbaar met die uit een pakje maar dan helemaal gluten en lactosevrij.
Mag je net als ik ook geen lactose? Smelt dan wat extra pure chocolade, laat dit wat afkoelen en maak zelf je chocolade koekjes met de Oaties naturel. Ook leuk om met kinderen te versieren met glazuur voor op een feestje.

Mmm, wat ik al zei, wat een goed nieuws!

Waar te koop?
De Oaties zijn vanaf maandag 27 juni verkrijgbaar bij AH, in het gewone koekschap!

Meer lezen over “Het Meisje” en mijn missie? Klik hier!

 

* Mensen met coeliakie mogen absoluut geen gluten eten, door deze auto immuunziekte worden zij namelijk doodziek van gluten. Toch eten er steeds meer mensen glutenvrij zonder coeliakie, op onze allergenen pagina kan je hier meer over lezen.

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *