Glutenvrij uiteten: zo doe je dat!

Misschien ben jij afgelopen weekend lekker buiten de deur gaan eten. Of zou je heel graag wel weer eens uiteten gaan. Nu is dat vaak best wel een beetje een dingetje wanneer je een speciaal dieet hebt. In de #wijbloggenglutenvrij van deze maand (het is trouwens Coeliakiemaand, neem zeker een kijkje op de site!) zetten de glutenvrije bloggers van Nederland dan ook graag hun favoriete restaurants in hun woonplaats op een rij.

Hoe zorg je dat je veilig glutenvrij uiteten kan?

Zelf heb ik een achtergrond in de Horeca. Qua studie en ook de jaren erna dat ik in de keuken stond en in de bediening werkte. Je zou dus kunnen zeggen dat ik een ding of twee over uiteten met een speciaal dieet weet. Of het nu is vanwege je coeliakie, een voedselallergie of de keuze om dingen liever niet te eten, er zijn gelukkig steeds meer mogelijkheden voor een veilige en lekkere maaltijd buiten de deur.

In een eerder artikel met tips voor uiteten met een voedselallergie schreef ik over de vragen die je kan stellen en waar je zelf rekening mee kan houden. Als je de link aanklikt kom je bij een heel handig artikel hierover, boordevol handige tips! Uiteraard is Coeliakie geen voedselallergie (alles over coeliakie kan je hier lezen) maar helaas wordt het voor veel mensen nog wel zo aangezien (en gezocht op google)…

Waar kan je lekker uiteten?

Als “Het Meisje met de voedselallergie” (een naam die je met een knipoog moet lezen!) ben ik nog steeds druk bezig de Nederlandse Horeca te trainen op het gebied van de allergenen wetgeving. En hoe je een lekker glutenvrij (en lactosevrij) maaltje in elkaar knutselt. Want net als andere mensen houden wij van lekker eten, nietwaar? Inmiddels staat er al een hele lijst op deze site, als je de titel aanklikt kom je op de stad naar keuze.
Wanneer jij aanvullingen hebt, laat dan zeker even een reactie achter! En kijk even op de site van de andere glutenvrije bloggers voor hun tips!

Uiteten in Haarlem (incl. shoptips!)

Uiteten in Rotterdam (incl. Markthal)

Uiteten in Maastricht

Uiteten in Antwerpen (met de nieuwste hotspots)

 

Lees ook de andere blogs op:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *