Het komt niet vaak voor: uit eten bij een restaurant waar je werkelijk alles mag eten wat er op de kaart staat! Een hoop mensen hoeven niet stil te staan bij het kiezen van een restaurant. Je hebt of zin in het ene of zin in het andere. Voor dit “Meisje” zit dat net een tikkie anders in elkaar…

Uiteten met een waslijst aan allergenen

De naam van dit blog verklapt het al een beetje, ik heb een flink lijstje aan dingen die ik niet verdraag. De naam zelf moet je trouwens met een dikke knipoog lezen, ik word namelijk vaker zo aangesproken dan met mijn eigen naam Monique. Bekend en berucht zeg maar om alles wat je niet mag eten…

Wat ben ik dan ook blij met Dylan, Anouk en hun team van Paleo CaVé! Een cave of cavé (wat jij wilt) waar je tijdens de lunch (of take out) kan genieten van lekker, gezond en vers eten wat helemaal Paleo proof is!

pannenkoeken-paleo-cave

Uhh, Paleo Proof?

Paleo is de leefwijze geïnspireerd op onze over overgrootouders. Het dieet bestaat uit allemaal verse groente, fruit, noten, zaden, vis en vlees. Allemaal dingen die ik dus gewoon mag. En waar je hele lekkere gerechten mee kan maken. Denk aan een bananenbrood met kokosmeel, amandelpannenkoekjes, frietjes van zoete aardappel etc. etc.

Sinds een klein jaartje is er ook een echte Paleo Cavé in Amsterdam. Geen oergrot wat je wellicht zou denken, maar een leuk klein hip tentje net aan de overkant van het IJ. Tezamen met de Crossfit zorgen zij er eigenhandig voor dat dit nieuwe, opkomende stuk van Amsterdam steeds gezonder (en hipper) wordt!

zoete-aardappelfriet-paleo-cave

Wat hebben wij gegeten bij Paleo CaVé?

Al eerder heb ik bij een seminar van Dylan heerlijk kunnen proeven van een buffet vol lekkernijen. Mals vlees van de eigen gemaakte BBQ, goed vullende salades en een heerlijke raw chocolate fudge toe. Op het Paleo Event vorige week waren zij uiteraard ook aanwezig met allerlei lekkers. Sterker nog, de 450 muffins waren al op voor ik er een kon scoren!

In de lunchroom in Amsterdam hebben ze naast een wisselende kaart o.a. lekkere pannenkoekjes met rood fruit, zoete aardappelfriet (gefrituurd in kokosolie, super lekker!), wrap met kippendij, vers soepje, het beste bananenbrood ooit.. Ik kon simpelweg niet kiezen. En wat doe je dan? Je besteld gewoon alles wat je lekker vind! Gelukkig was ik niet alleen en konden we samen verschillende gerechten delen. Hoe uniek is dat!

omelet-paleo-cave

Wil jij ook eens naar Paleo CaVé?

Momenteel is het Paleo CaVé restaurant gesloten vanwege de OERgezonde Paleo cateringen die zij door heel Nederland verzorgen + de gave ontwikkelingen waar ze achter de schermen druk mee bezig zijn. Hou de site en social media kanalen in de gaten voor meer info! www.paleocave.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

@jolijnberghuis