Glutenvrij uiteten in Maastricht: vijf restaurant tips

Ga jij binnenkort een lekker weekendje naar Maastricht? En weet je niet waar je kan genieten van de Limburgse gastvrijheid met je glutenvrije dieet? Wij maakte deze top drie van restaurants waar je meer welkom bent voor ontbijt, lunch of diner!

De Twee Heeren
In de Platielstraat, een zijstraat van het Vrijthof, vind je deze gezellige zaak met terras en uitgebreide zitgelegenheid binnen (ze hebben ook een zaaltje voor feesten).
Hier eet je o.a. een goede steak, glutenvrije friet, glutenvrije broodjes met beleg naar keuze en kan je ’s avonds gezellig blijven hangen voor een lekker drankje aan de bar en een klein dansje  (bij voorkeur niet op de bar).
Wij hebben er genoten van een gluten en lactosevrije lunch en ook de chefkok even aan de tand gevoeld. Ze zijn zeer goed op de hoogte van kruisbesmettingen en hebben een breed allergie-vriendelijk aanbod. Meer info op detweeheeren.nl


Grand Café D’n Ingel
D’n Ingel heeft een groot terras aan het vrijthof waar je ook ’s winters overdekt heerlijk buiten kan zitten. Ook hier houden ze goed rekening met mensen met een speciaal dieet. Online kan je op de menukaart al duidelijk zien wat je wel en niet mag eten.
Wel geven ze aan geen aparte glutenvrije keuken te hebben waardoor kruisbesmetting niet voor 100% uit te sluiten is. Het aanbod daarentegen is zeer uitgebreid; hier eet je de wat luxere / culinaire gerechten.


Mc Donalds Gronsveld
Buiten het centrum van Maastricht vind je langs de A2 McDonalds Gronsveld: de enige Mc in Maastricht die diverse glutenvrije hamburgers serveert. Het brood is gecertificeerd glutenvrij, het bereidingsproces in de restaurants niet, let hier goed op bij je bestelling (vraag om schone handschoenen bij de bereiding!)

Deze tips kreeg ik nog via de glutenvrije Facebookgroep:

Heb jij nog meer tips voor restaurants in Maastricht waar je goed kan eten met coeliakie, een glutenvrij dieet of overige allergieën? Laat het weten!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *