Glutenvrij uiteten in Antwerpen

Wat is er leuker dan een weekendje weg gaan naar een vreemde stad? Lekker rondneuzen in de winkels, een museumbezoek en vooral ook: lekker uiteten! Maar waar kan je eten met een speciaal dieet? En hoe glutenvrij is “glutenvrij”? Heeft het restaurant ook echt glutenvrij gebakken frietjes? Voor iedereen die glutenvrij en/of lactosevrij wil of moet eten zetten wij onze favoriete ontbijt- en lunchtentjes en restaurants in Antwerpen op een rij! Enne, ook erg leuk om te doen in Antwerpen: een tocht door de ruien en ter afsluiting een heerlijke glutenvrije High Tea.

Exki

Lopend vanaf het centraal station begonnen wij (al wat hongerig) aan onze shopping tocht door Antwerpen. De meeste winkels vind je op de Keyserlei en het verlengde hiervan, de Meir (tip: breng zeker een bezoek aan het statige “Stadsfeestzaal” winkelcentrum!). Shoppen op een lege maag werkt natuurlijk niet, gelukkig dat wij aan het begin van de winkelstraat tegen Exki aanliepen! Ik ken deze keten al vanuit Nederland en wist dat we hier goed zouden zitten! Het is een soort “fast food” / La Place concept waarbij alles al klaar ligt in buffetten en – hier komt het – alles is apart verpakt en voorzien van hele duidelijke allergenen (en evt. vegan) overzichten. Er is een meer dan ruime keuze aan producten en ook voor smoothies, gezonde (fruit) tussendoortjes  of koffie met wat lekkers, zit je hier ook goed!

Keyserlei 20 I Exki

Charlie’s

Soms heb je van die restaurants waar je met natte ogen aan tafel zit. Veelal vanwege alle dingen die je niet mag eten en de rest van je gezelschap wel. Of bediening die je niet serieus neemt. Bij Charlie’s was het precies het omgekeerde: Alles maar dan ook alles is glutenvrij mogelijk! Eet je (ook) lactosevrij of vegan? Geen probleem. Ze zijn heel goed op de hoogte en vinden het als vanzelfsprekend dat iedereen even welkom is en met een smakelijk gevulde buik de zaak kunnen verlaten.
Wij hadden hier voor op zondag een High Tea gereserveerd, werden enorm in de watten gelegd. Mijn gluten en lactosevrije High Tea werd apart geserveerd en zowel de hartige en zoete traktaties waren meer dan lekker. Echt een aanrader!
Je bent bij Charlie’s meer dan welkom voor een fijn ontbijt, lunch, High Tea of een gezellige borrel. Ook een zeer ruim assortiment aan goede koffie’s en plantaardige melk.

Volkstraat 63 I Charlie’s

Bakkerij Eugène

In dezelfde straat als Charlie’s (maar iets dichter bij het centrum) vind je Bakkerij Eugène: een bekend begrip in Antwerpen en omgeving! Naast glutenvrije winkel vind je hier ook bakkerij met een keur aan vers gebakken glutenvrije broodsoorten en een koffiehoek met vers gebak.
Tip: bestel op voorhand eens wat lekkers om mee naar huis te nemen, dit kan via de website. Hier kan je ook andere dieetwensen zoals lactosevrij en maisvrij doorgeven! (let op, zondag en maandags gesloten)

Volkstraat 15 I Eugène

Urban Wraps

Bij deze gezellige zaak kan je smullen van heel veel verschillende soorten wraps. En: alle wraps zijn glutenvrij! Fijn dat je eens ergens gewoon alles mag van de kaart! Ook veel veganistische opties.

Minderbroedersrui 64 I geen website (tel. +32 498 19 34 86)

Native

De grote vraag is tot slot: waar ga je ‘s avonds eten? Bij Native hebben ze hier het perfecte antwoord op: een keur aan kleine gerechten die je lekker met elkaar kan delen. De dagelijks wisselende gerechten worden op een krijtbord gepresenteerd: hier wordt gekookt met niets minder dan alle verse seizoensproducten. Veelal helemaal glutenvrij, ook veel vegan opties en heerlijke desserts na. Vergeet niet te reserveren! Ook geopend voor lunch.

Muntstraat 8 I Native

Heb jij nog een lekkere aanvulling voor dit overzicht? Laat het hieronder weten! Ga je naar Antwerpen? Veel plezier!
En voor je gaat, kijk ook zeker even op de lijst van glutenvrije smulpaap Carlijn van Foodless.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *