Schoolvakantie of weekend en slecht weer: het zijn van die momenten die met enige regelmaat voorkomen in Nederland. Waar ik voorheen in mijn pre-moeder tijdperk mij zelf prima kon vermaken met een dvd-box kom ik daar nu als moeder van een te lieve stuiterkleuter niet meer mee weg..

Mama ik wil naar Monkey Town!

Als ik eerlijk ben zijn er een paar dingen waar ik als moeder niet heel erg blij van word. Denk aan groene snotneuzen die weer terug naar binnen gezogen worden (gruwel), nieuwe kleren die na 1 keer spelen al stuk zijn (weet je wel niet wat dat allemaal kost) en volgebouwde indoorspeeltuinen waar het enige wat ik kan eten kleffe frietjes zijn. Nu is mijn zoon Bent laatst met zijn neefje mee  geweest en kwam dolenthousiast thuis. Hoogste tijd dat ik er nu ook maar eens aan moest geloven..

Monkey Town in Uithoorn

Op naar Monkey Town dus! Dit is een franchiseketen met ruim 30 locaties door heel Nederland. Voor ons is de dichtstbijzijnde in Uithoorn. En dat is fijn want met een groot aanbod van trampolines, klimrekken,  super lego blokken, een ballenbak en voetbal corner is er meer dan genoeg vertier voor de stuiterkleuter! En waar ik dan weer blij van wordt: ze hebben hier een hele fijne (deels glutenvrije!) menukaart!
(N.B. dit geldt helaas niet voor alle locaties…)

glutenvrij-eten-monkeytown

Glutenvrij eten bij Monkey Town!?

Ik was zo verrast door het assortiment en alle kennis bij Monkey Town Uithoorn dat ik deze ervaring graag met jullie deel! Want nagenoeg alles van de kaart kan worden gemaakt volgens jouw dieetwens / vraag. In mijn geval konden de pannenkoeken van boekweitmeel en rijstmelk gemaakt worden en gebakken in de olie.  Er zijn standaard glutenvrije boterhammen in huis, glutenvrije knackworstjes, diverse soorten lactosevrije melk etc etc. De frietjes (aanrader!) worden apart gefrituurd en op de plaat worden alleen de hamburgers gebakken dus ook hier geen kruisbesmetting. Erg fijn dat er zo goed over nagedacht is!

Verder op de menukaart:

Uiteraard staan alle kinderfavorieten hier op de kaart maar ook gezondere keuzes zoals een “rondje uit de tuin” met slices paprika, wortel en selderij met hummusdip, losse snoepgroente, vers fruit, 100% natuurlijke verse sappen en diverse maaltijdsalades. Aangevuld met diverse soorten broodjes (o.a. geitenkaas, carpaccio, tonijnsalade, kipfilet met avocado & pittenmix) , ambachtelijke burgers van de plaat, uitsmijters en het lekkere gebak van Sharp Sharp (glutenvrij en vegan!).
Voor de kleintjes: aapjeslunch met pindakaas en hagelslag.

Aan de bar haal je nog van allerlei lekker: crocky chips, biologische chips zonder gist/gluten/e-nummers en divers snoepgoed.

Meer info over Monkey Town Uithoorn


De locatie in Uithoorn is 7 dagen per week geopend, maandag tot en met vrijdag van 09:00 – 18:00 en in de weekenden, feestdagen en vakanties van 10:00 – 18:00 uur.

– € 7,50 Entree (kinderen vanaf 5 jaar)
– € 4,50 Peutertarief (1 tot 4 jaar)
– € 2,50 Mini’s tarief (6 maanden tot 1 jaar)**
– Gratis Begeleiding (vanaf 18 jaar)

*Van maandag t/m vrijdag bij binnenkomst tot 11:30 uur voor kinderen van 1 tot 4 jaar. Oudere kinderen zijn dan natuurlijk ook welkom. Tijdens vakanties en feestdagen vervalt het peutertarief.

Er zijn verschillende soorten arrangementen voor verjaardagspartijtjes , al vanaf € 10, – per kind. Verder ruime verschoningsruimtes, schone toiletten en een overzichtelijke en ruim opgezette indoor speelmogelijkheden. Hier wil mama best vaker naar toe!

Kijk voor meer info online!

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

@jolijnberghuis