Gezond gebak van Sharp Sharp

Wist je dat er taartjes bestaan die: glutenvrij, lactosevrij en suikervrij zijn en briljant lekker zijn? Lees snel verder…

Enige tijd terug zag ik bij De Yoghurtbarn de heerlijke taartjes staan van SharpSharp. Ze zagen er zo lekker uit, dat ik er automatisch van uit ging dat ik ze niet mocht eten. Want, zoals wel vaker met heerlijk gebak, zat het waarschijnlijk vol met suikers, lactose en gluten. Allemaal ingrediënten die ik niet mag! En veelal ook niet zo gezond vind om aan mijn zoontje te geven.

Maar wat bleek? Deze taartjes zijn helemaal “vegan”. Dit houdt in dat er geen dierlijke producten zijn gebruikt, en dus ook geen lactose bevat. De bodem van de taartjes maken ze van o.a. gezonde nootjes en dadels en is dus glutenvrij! Geraffineerde suikers zijn overbodig; de natuurlijke suikers zorgen al voldoende voor een zoete smaak.

Wow, hier moest ik meer van weten! Ik heb gebeld met Renate en Frank, een jong stel dat hun hart is gaan volgen. Of ik misschien een kijkje in de keuken mocht komen nemen? Natuurlijk mocht dat. En een bijzonder kijkje, dat was het!

Het is maar zelden dat ik mensen ontmoet die zo goed hebben nagedacht over wat ze maken. Niet de makkelijkste of goedkoopste weg hebben genomen, maar verder zijn gaan zoeken. Op reis zijn gegaan. Zodat iedereen hier in Nederland kan genieten van een gezonde traktatie, zonder dat er mens/dier onvriendelijke situaties zijn ontstaan. Alleen maar organic producten zodat je weet, dat je de beste ingrediënten hebt. Vooral de zoektocht naar de juiste chocolade is een erg inspirerend verhaal!

Als je op de foto kijkt, zie je een greep uit het (h)eerlijke assortiment van wat zij maken. De deels Zuid Afrikaanse smaakpapillen van Renate zorgen voor elke keer weer een andere smaakexplosie. Soms pittig, soms zoet maar altijd heerlijk! Met recht voor ieder wat wils.

Het bovenste taartje, de “Hello ginger, Hi Mango” scoorde bij ons proefpanel de hoogste punten. Een crunchy bodem van pecannoten en kardemon en een heerlijke laag met, je raad het, gember en mango. Echt om je vingers bij af te likken!
Het knal oranje taartje is een mooi voorbeeld van een heerlijke spicy kruidenmix: een mueslibodem met daar bovenop een abrikozen / sinaasappel laag met krukuma en spaanse peper. Zo lekker, je smaakpapillen weten niet wat ze meemaken!
De “Bananas about fudge” (de donkerbruine rechts onder) mag je gerust hemels noemen! En wat denk je van de onderste, de ” Berry White”? Alleen de namen al!

Kort samen gevat: Wat een goed initiatief dit! Gezond en eerlijk gebak. Niet alleen voor mij als “meisje met voedsel allergieën”, maar voor iedereen die verantwoord en lekker wil snoepen. Het is echt ronduit geweldig om zoveel keuze te hebben! Iets wat ik al erg lang heb moeten missen!
Op hun website lees je nog veel meer & kan je gemakkelijk zien waar het allemaal te koop is! Let wel, het kan wat keuze stress opleveren..

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *