Het eerste Paleo Event van Nederland!

Afgelopen zaterdag was het zover: het eerste Paleo Event van Nederland! Geïnspireerd door de events in Amerika, besloot Marinka van EetPaleo dat het de hoogste tijd was ook in Nederland zo’n mooi evenement op poten te zetten! En dat is gelukt…

Wat houdt de Paleo leefwijze eigenlijk in?

Gisteren deelde ik al dit artikel over wat Paleo precies inhoudt en waarom het zo populair is. Paleo gaat namelijk verder dan alleen het eten volgens de principes van onze over overgrootouders. Veel mensen die de Paleo leefwijze volgen, kiezen naast het bewust voeden van je lichaam (ipv het voornamelijk te “vullen”) ook voor een andere vorm van bewust wording: hoe leven we? En staan we in het leven?

Kort gezegd zijn we allemaal maar druk, druk, druk. Met werk, een gezin, alle social media bijhouden en ’s avonds lonkt de bank met de tv. De keuze om er vaker eropuit te trekken, lekker de natuur in, bewust zijn van wat je eet en hoe dit heeft geleefd en bewuste keuzes maken hoe jij in het leven wilt staan, zijn allemaal aanverwante zaken aan de Paleo leefwijze. Genoeg stof voor een heel event dus!

Wat was er allemaal te doen bij het Paleo Event?

Bedenk je een grote, industriële hal vol met marktkraampjes, de lucht van versgebakken muffins van Paleo Cavé, een groot podium met interessante gastsprekers, gave workshops, andere Paleo-ers ontmoeten! Kortom: als je er niet bij was: je hebt echt wat gemist!

Voor mij als “Meisje” met coeliakie en een lactose intolerantie was het hier een walhalla aan lekkernijen die ik allemaal veilig kon proeven. Ik heb kennis gemaakt slowcookers, met de gezichten achter de kookboeken, met de mensen die Paleo proof eten zijn gaan ontwikkelen, ik heb eindelijk de perfecte lekvrije drinkbeker voor mijn zoon gevonden (de Greenbottle via PuurMieke), er was lekkers van Paleo Store (tip: die cake mixen zijn hemels!) en nog veel veel meer.

paleo-event

Gastsprekers met een boodschap

Bij een event horen ook gastsprekers met een goed verhaal. En heb je het over een (grote) boodschap, dan heb je het natuurlijk over Nienke Tode Gottenbos, ook wel bekend als “De Poepdokter”. Zij wist iedereen te boeien met haar verhalen over – je raad het al – poep. Zonder gekkigheid: lees eens wat blogs of een van de boeken, erg interessant!

Verder waren er lezingen over voeding en depressie, de invloed van voeding op auto-immuunziekten, kon je een workshops volgen over barefood trainen, hoe vul je voor kinderen een Paleo lunchtrommel en mocht ik zelf een lezing te geven met tips voor uiteten met een speciaal dieet.

Wat was ik vereerd, wat waren alle gastsprekers boeiend en wat was het gaaf allemaal! Ik zeg: volgend jaar graag weer!

Win een goodiebag!

Bij de entree werden wij super leuk verrast met een echt Paleo Goodiebag! Naast een leuke tas met diverse kortingscoupons en een magazine zat hier ook o.a. een fijne siliconen spatel, een collageen reep en een sample voor gezichtsverzorging in. Ik mag van de organisatie een tas aan en van jullie weggeven! En ik ben stiekem zo vrij geweest deze nog even verder te vullen voor jullie… Heb jij interesse in deze goodiebag? Laat even een berichtje achter en/of tag desgewenst iemand op Facebook of Instagram die je het gunt. Aan het einde van deze Paleo Themaweek maken wij de gelukkige winnaar bekend!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *