Sommige van jullie hebben het al gezien: Het Meisje met de voedselallergie is veranderd! Op social media kom je niet meer uit @HetMeisjemetdevoedselallergie maar op @beterdooreten. Maar waarom deze verandering? Ik leg het jullie graag uit!

Beter door Eten: het vervolg op Het Meisje met de voedselallergie!

Je zou kunnen zeggen dat Het Meisje volwassen is geworden en dat deze site mij een beetje is “ontgroeid”. Enkele maanden geleden heb ik mijn studie Orthomoleculaire geneeswijze afgerond, een geneeswijze waar ik zelf enorm veel baat bij heb gehad. Want het leven met coeliakie en meerdere voedselallergieën, dat is geen pretje. Na jaren kwakkelen ben ik dit op het spoor gekomen en dat heeft mijn leven veranderd!

Ortho wattes?

Grote kans dat jij nog nooit van Orthomoleculaire Geneeskunde hebt gehoord. Ik wist het voorheen eerlijk gezegd niet… Tot dat ik er zelf kennis mee maakte en na jaren eindelijk weer eens gezond en energiek was! Ik ben er zelfs zo enthousiast over dat ik zelf ook de opleiding ben gaan volgen…

Orthomoleculaire voedingswijze is eigenlijk een beetje “mierenneuken” over eten. Want door je te verdiepen in voeding en het effect hiervan op je lichaam, kun je zoveel mogelijk profiteren van de optimale voedingsstoffen. Dit door de remmende werking van andere stoffen te beperken.

Het klinkt misschien een beetje ingewikkeld (en toegegeven, dat is het ook zeker in het begin!) maar waar het op neer komt, is dat je gaat kijken hoe je je lichaam optimaal kunt voeden in plaats van alleen maar snel je buik te vullen. Hiermee wordt ook nog eens je gezondheid bevorderd en  optimaliseer je jouw darmflora waarmee je de basis legt voor een gezond en weerbaar lijf. Coeliakie valt niet te genezen maar rond blijven lopen met te weinig energie, opgeblazen buiken of die eeuwige hoofdpijn: dat is echt niet nodig!

Nieuwe inzichten vragen om een nieuwe site!

Al sinds de start van dit blog krijg ik vragen van jullie, al die lieve en trouwe volgers die in precies hetzelfde schuitje zitten. Want hoe fijn zou het zijn om eindelijk eens van die ellendige buikklachten af te komen? Wat kan je wel en niet eten met een bepaalde voedselallergie of intolerantie? Waarom heb je eigenlijk die voedselallergie en kan je er ooit vanaf komen? Hoe kan je – ondanks dat je glutenvrij eet – je weer energiek en gezond te voelen? Om iedereen die met dit soort klachten rondloopt (en vele andere, de orthomoleculaire geneeswijze richt zich op het totale lichaam!) goed te kunnen helpen, werd het tijd voor een nieuwe site.
De site moest er een worden waar je ook gewoon weer alle fijne recepten, restauranttips en product reviews kan vinden, maar waar ik jullie ook kan helpen om beter te worden. Beter door Eten is het antwoord hierop!

Beter door Eten: daar wordt je lijf blij van!

Als ervaringsdeskundige op het gebied van coeliakie (auto immuunziekte tegen gluten) en een lactose intolerantie weet ik als geen ander hoe voeding je ziek kan maken en – nog belangrijker – kan genezen!
Ik eet nog steeds op zijn tijd een lekker patatje mét of drink een mooi glas wijn, maar ik heb wel geleerd anders naar mijn voeding te kijken. Niet als hype of “quick fix” maar door je huidige eetpatroon geleidelijk aan veranderen naar een patroon wat je de rest van je leven gemakkelijk vol kan houden. Hierdoor ben je blijvend energiek, fit en vitaal! En ook die kennis deel ik graag met jullie!

Deze site zal nog heel eventjes in de lucht blijven maar uiteindelijk volledig verhuizen naar Beter door Eten. Je bent hier al van harte welkom voor al je vertrouwde recepten (en vele nieuwe!) Als je het leuk vind om te lezen wat ik voor je kan betekenen als voedingscoach / orthomoleculair therapeut, lees dan vooral even deze pagina!

E-boek coeliakie en glutenvrij dieet

Tot slot nog een laatste nieuwtje: op de nieuwe site komt binnenkort ook mijn eerste e-book online! In dit handboek over coeliakie en het glutenvrij dieet vind je werkelijk alle informatie, handige lijstjes, handvatten en nog veel meer terug om snel wegwijs te worden in jouw glutenvrije leven. Wanneer je inschrijft op de nieuwsbrief van Beter door Eten, ben je gelijk op de hoogte en ontvang je een fijne introductiekorting!

Zie ik jullie op BeterdoorEten.nl?

Liefs, Monique


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

@jolijnberghuis