Een vis allergie kan knap lastig zijn! Vooral ook als je niet weet waar het allemaal als los ingrediënt aan toegevoegd is…

Klachten bij een vis allergie

Mensen met een vis allergie krijgen na het eten van vis diverse (al dan niet gecombineerde) klachten, variërend van huidklachten, angio-oedeem, klachten aan maag/darm zoals kramp en diarree en luchtwegklachten. In enkele gevallen kan men een ernstige reactie in de vorm van een anafylactische shock krijgen. Snel medisch handelen is hierbij cruciaal.

Waar zit vis in?

Vis of afgeleide producten zoals visolie, vindt je in een hoop verschillende voedingsmiddelen terug. Denk aan voedingssupplementen, margarine, snoepgoed, bouillon en diverse kant en klaarproducten. Daarnaast kan je vis terug vinden in o.a. toetjes (ja echt!), marinades, sausen en dressings en veel Oosterse producten.

Benamingen en e-nummers van vis:

  • Alle benamingen voor verse vis
  • Aspic
  • Bliek
  • Bokking
  • Brado
  • Calciferol (vitamine D)
  • E-nummers 626-629
  • E-nummers 630-635
  • Fruits de mer
  • Gelatine
  • Hollandse Nieuwe
  • Kaviaar
  • Kipper
  • Kuit/ hom
  • Levertraan
  • Omega-3-olie
  • Retinol (vitamine A)
  • Squalene/ squalamine
  • Zeevruchten

Meer weten over een vis allergie? Bekijk dan zeker even de allergenen pagina over vis!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

@jolijnberghuis