Het gonsde al even op de verschillende fora: er komt een vernieuwd glutenvrij assortiment aan bij AH! En vandaag ontvingen wij een mooie krat met vast een aantal producten en een persbericht..

Laat hier je gegevens achter om kans te maken op een pakket!

Welke producten zitten er in het nieuwe assortiment?

Aanstaande maandag (20 maart) is het zo ver en komt AH met maar liefst 25 eigen merk glutenvrije producten! De vraag naar glutenvrije producten neemt jaarlijks met 20% toe, hoogste tijd dus om hierin het aanbod te verbreden. Het nieuwe assortiment bestaat uit producten die voorzien in de basisbehoefte voor elke dag. Denk hierbij aan brood- en bakmixen, pasta’s, koek en crackers.
Alle nieuwe producten zijn duidelijk herkenbaar aan de nieuwe “Vrij van Gluten” verpakkingen en zullen in het glutenvrije vak te vinden zijn. Daarnaast zijn alle overige glutenvrije producten uit het AH huismerk gekenmerkt met het glutenvrije logo.

In het pakket dat wij ontvingen zaten: meergranen broodmix, pannenkoekenmix, 100% amandelmeel, pasta van mais, knapperige haverkoekjes, meerzaden crackers, romige cake met schijfjes appel en…. double “oreo” cookies!

Waar zijn de nieuwe producten van gemaakt?

Bij nieuwe producten ben ik zelf altijd erg nieuwsgierig naar de ingrediënten (ik kan naast gluten niet tegen lactose en mais). Dit zijn de ingrediënten incl. allergenen (klik op het woord voor meer info) van de nieuwe producten op een rij:

  • Pannenkoekenmix: Zetmeel (mais en aardappel), meel (rijst en boekweit), dextrose, rijsmiddel (E450, E500), zout.
  • Meergranen broodmix: Zetmeel (mais, tapioca, aardappel) meel (teff, rijst, lupine), zonnebloempit, magere melkpoeder, sesamzaad, lijnzaad, verdikkingsmiddel (xanthaangom, E575), dextrose, gejodeerd zout, rijsmiddel (E450, E500), emulgator (lecithine), gekaramelliseerde suiker.
  • Amandelmeel: 100% amandel
  • Fusilli: 100% mais.
  • Meerzaden crackers: bloem (mais, teff), glutenvrij havermeel, plantaardige olie (raap, palm), lijnzaad, sesamzaad, zetmeel (mais, aardappel), scharrelei-eiwit, scharrel ei, gist, glucosestroop, glutenvrije havervlok, zonnebloempit, verdikkingsmiddel (xanthaangom), gejodeerd zout, emulgator (E471, E491), aroma, voedingszuur (citroenzuur), kleurstoffen (caroteen)
  • Double “oreo” cookies: suiker, palmolie, maismeel, zetmeel (aardappel, tapioca), magere cacaopoeder, dextrose, emulgator (soja-lecithine), natuurlijk vanille aroma, natuurlijke bourbon vanille aroma, zout, rijsmiddel (E500, E503).
  • Appelcake (per stuk verpakt): scharrelei, zetmeel (aardappel, mais, rijst), suiker, appel, zonnebloemolie, water, zuurteregelaar (citroenzuur, E332, E450, E509), emulgator (E471, E475, E478), verdikkingsmiddel (johannesbroodpitmeel, xanthaangom), zout, vanille aroma, glucosestroop, natuurlijk aroma, rijsmiddel (E500) conserveermiddel (E202), voedingszuur (ascorbinezuur), geleermiddel (pectine)
  • Haverkoekjes: zetmeel (mais, aardappel), suiker, plantaardig vet (kokos, palm), meel (glutenvrije haver, teff) vlok (glutenvrije haver, boekweit, quinoa), raapolie, water, scharrelei, chiazaad, invertsuikerstroop, kaneel, gejodeerd zout, kleurstof (caroteen), verdikkingsmiddel (E450), zuurteregelaar (citroenzuur), emulgator (E471), rijsmiddel (E500), conserveermiddel (E202)

Winacties!

Wil jij graag gratis en voor niets een paar van de nieuwe producten van AH Vrij van Gluten uitproberen? Dat kan! laat hier even je gegevens achter en zorg hiermee dat je gelijk op de hoogte bent van nieuwe winacties, interessante nieuwtjes en lekkere recepten!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

@jolijnberghuis