5 super tips voor overrijpe bananen

Ken je dat, bananen gekocht en voor je het weet liggen er van die geel – bruin gespikkelde dingen op de fruitschaal. Nog een dag langer wachten en je kan ze weg doen…

Dit is voor mij het moment waarop ik ze het lekkerste vind. Sterker nog, in de winkel zoek ik graag de meest rijpe bananen uit. Waarom? Ze zijn de perfecte basis voor deze 5 super recepten! Voor de eerste twee recepten zorg ik altijd voor een voorraadje uit de vriezer. Schil en snijd hiervoor de banaan in plakjes en bewaar in een bakje tot gebruik.
Lees snel mee voor de 5 super tips!

Recept 1: Romige kokos / bananenmilkshake
Neem per persoon ca 200 ml kokosmelk (andere melk naar keuze kan ook), een halve bevroren banaan en 1 tl vanille poeder. Blender alles tot een romige geheel en zie hier: de lekkerste en gezondste milkshake ooit! Voeg een eetlepel rauwe cacao toe en je hebt een heerlijke chocolademilkshake!

Recept 2: Monsterlijk ijs
Bevroren banaan alleen al is heerlijk als ijs, breng op smaak met wat kaneel of vanille of pak uit met chocolade, heerlijk! Maar wat dacht je van wat extra vitamines erdoor? Het recept voor dit groene en voedzame ijs vindt je hier

Recept 3: Chocolade ijs bonbons
Eigenlijk wil je dit niet weten. Begin er gewoon niet aan… Heb jij wel de discipline dit niet in een keer op te eten? Dan vindt je hier het recept! Maar wees gewaarschuwd…

Recept 4: Voedzaam bananenbrood bomvol vezels
Er zijn vele recepten voor bananenbrood maar dit is toch wel de meest voedzame van allemaal. Waarom? Naast rijpe bananen zit er nl. een geheim ingrediënt in dit bananenbrood… Eentje die je niet proeft maar die je wel een lading vezels en vitamine bezorgd waar je U tegen zegt. Wij vriezer altijd de helft in voor de drukke doordeweekse ochtenden. Zo heb je toch een snel en voedzaam ontbijtje bij de hand! Meer ontbijttips lees je in mijn top 10 gluten en lactosevrije ontbijtjes!

Recept 5: Paleo ontbijtwafels
Iedereen weet het, ontbijten is de belangrijkste maaltijd van de dag. De dag ligt nog voor je en je kan wel wat energie gebruiken. Begin je de dag met zoetigheid en rommel, dan verloopt de rest van je dag van suikerpiek naar suikerpiek. Met deze Paleo ontbijtwafels begin je de dag wel goed! Gezonde vetten, eiwitten en koolhydraten. Echt een super ontbijtje voor in het weekend!

Nog even over bananen: Het is een mooie bron van natuurlijke suikers. Ik vind het een betere keuze in vergelijking met geraffineerde suiker. Maar, suikers blijven suikers. De waar en onwaarheden over suikers lees je in het blog dat ik hier eerder schreef.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *