Ik ben dol op lijstjes! Niet de ellenlange boodschappenlijstjes maar van die verslavende lijstjes met “10 recepten die je moet maken”, “10 steden die je in leven eens gezien moet hebben” of “10 tips die je huishouden makkelijker maken”. Meestal dikke onzin natuurlijk, maar toch..

Vandaag maakte ik mijn eigen “10 dingen” met een sportief tintje. Want alles goed en aardig met al dat sporten en niets ten nadele van alle fitgirls en strakke mooiboys out there (groot respect voor jullie motivatie en doorzettingsvermogen!): er zijn best wel een hoop dingen te noemen die VET stom zijn aan sporten…

10 dingen die vet stom zijn aan sporten:

  1. Ongewenst scheten laten tijdens het buikspierkwartier (tips hiertegen zijn welkom!)
  2. Mensen die zo erg naast je staan te zweten, dat je begint te twijfelen of jij niet degene bent die zo stinkt. En dat die geur in je neus blijft hangen iehll..
  3. Jezelf vergelijken met 16 jarige meiden terwijl je eigenlijk wel beter weet. En die tijgerstrepen op je mama buik? Die heb je gewoon verdient, mag je trots op zijn! Stop met erover te zeuren, echt!
  4. De hele week netjes eten, niets smokkelen, uitkijken naar je cheatmeal in het weekend… en dat ie dan tegenvalt grrrrr..
  5. Uhm, ik had toch tieten? Echt super stom dat je ook hier afvalt..
  6. Doe je een beetje je best, dan zitten na een paar weken je kleren allemaal te wijd. Train je nog langer dan heb je dikwijls een nieuwe garderobe nodig. Super leuke beloning natuurlijk na al dat zweten, maar heeft iemand toevallig een zak met geld over?
  7. De befaamde zweet-reet. En de natte plek die je achterlaat als je opstaat. Vet stom! (oh en een tip: draag geen licht grijze katoenen sportleggings maar zwart, valt het zweten een stuk minder in op!).
  8. Bij de Personal Fitness waar ik train letten ze er graag goed op dat ik mijn oefeningen goed uitvoer. Super fijn. Maarre even een weekje je oksels niet scheren wordt een beetje gênant.. (note to self: nieuwe scheermesjes kopen).
  9. Heel leuk hoor al die krachttraining en goed voor je lijf enzo, maar hoe ruk is het om na je training ook nog eens alle gewichten weer op te moeten ruimen. Ik was al moe genoeg.. Of mensen voor je die er 100+ kg op laten zitten terwijl jij met 20 kg traint..
  10. Van trainen wordt je moe. Als in: op de dagen dat ik ’s morgens heb getraind, val ik elke avond steevast om half negen op de bank in slaap. Tot grote ergernis van manlief..Maar hè, je heb straks wel een strakke kont waar je u tegen zegt! (waarop manlief zegt “ja en ook een cupmaat minder..”).

Wat vind jij vet stom aan sporten? Leave a note!! Volgende week woensdag weer meer!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

@jolijnberghuis