Zomerse kikkererwtensalade met feta en munt

2017-03-14

No more images found for this recipe!

    Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik word echt extreem blij van het voorjaarszonnetje! Hoogste tijd om ook weer wat lekkere frisse salades op het menu te zetten! Deze maaltijdsalade met kikkererwten is een gezonde keuze, die ook nog eens erg eiwitrijk is en je langdurig verzadigd..

    Waarom kikkererwten heel goed voor je zijn

    De basis van deze salade zijn kikkererwten: een veelzijdige peulvrucht bomvol vezels en mineralen. Uiteraard al bekend van de hummus en falafel, maar op zichzelf ook erg lekker! Zo voeg ik geregeld een blikje kikkererwten toe aan deze makkelijke tonijnsalade, schep hiervan een paar flinke lepels op een bedje van verse spinazie (of een sla soort naar keuze) en je hebt mij toch een partij lekkere en voedzame lunch mmm!

    Mocht je op de lijn letten dan zijn kikkererwten een goede keuze: het bevat weinig kcal maar juist veel gezonde eiwitten en is hiermee ook een super vervanging voor vlees! Wat je sowieso niet mist in dit recept.. (ook niet in deze vegetarische boontjes pasta trouwens, heb je die al eens geprobeerd? Echt een aanrader!)

    Ingrediënten voor ca 2 personen (hoofdmaaltijd):

    • 1 blikje kikkererwten (400 gram)
    • 1 middelgrote rode ui
    • 3 tomaten
    • 2 kleine avocado’s of 1 grote
    • 1/2 zoete punt paprika
    • Feta blokjes (let op: bevat lactose, sommige merken zijn wel koemelkvrij)
    • Handje pompoenpitten
    • 1 citroen (geperst, alleen het sap)
    • Flinke scheut olijfolie
    • Handje verse bieslook gesneden
    • Handje verse munt gesneden Flinke snuf peper
    • Snufje zeezout
    • Snuf chili peper kruiden

      Bereidingswijze:

    1. Was en snijd de tomaten in blokjes en de paprika en ui in stukjes, doe deze in een ruime kom.
    2. Schil en ontpit de avocado, snijd deze ook in blokjes en doe deze ook in de kom.
    3. Pers de citroen en voeg het sap toe. Voeg ook een flinke scheut olijfolie erbij (naar wens).
    4. Voeg peper, zout en chili peper toe en schep alles even goed om.
    5. Verwarm de kikkererwten en voeg deze toe aan de salade (let op! -> giet eerst 3/4 van het vocht af en laat 4 el kikkererwten achterwege in het pannetje.
    6. Pureer met een staafmixer de laatste kikkererwten samen met het beetje vocht en voeg dit ook toe aan de salade.

    Eet smakelijk!

     

    *Foto en receptcredits aan @lifestylebyamanda
    Print Friendly

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    Related Recipes:
    • alt= "vegetarische glutenvrije recepten"

      Glutenvrij en vegetarisch: alle recepten op een rij!

    • ovenschotel-zoete-aardappel

      Ovenschotel met zoete aardappel, spinazie en spekjes

    • pizzabites

      Makkelijk en gezond recept: pizzabites

    • mac-and-cheese

      Gezonde variant op de Mac ’n Cheese!

    • aspergesoep

      De makkelijkste en lekkerste aspergesoep ooit!