Zoete aardappel stamppot
2015-12-07- Cuisine: glutenvrij
- Course: Hoofdgerecht
- Skill Level: makkelijk recept
Oh wat heb ik laatst zitten smullen bij mijn lieve vriendin, die deze lekkere zoete aardappel stamppot met allemaal vrolijke kleuren op tafel toverde! In ruil voor een fles wijn mocht ik het recept hebben!
De ultieme comfortfood
Stamppot is voor mij de ultieme comfortfood! Zeker tijdens het koude najaar en op een winterse dag is dit echt smullen. Deze variant is naast voedzaam ook nog eens een feestje om naar te kijken (het oog wil immers ook wat toch?). In alle boekjes lees je immers: eet kleur! Wat wanneer je verschillende kleuren op je bord hebt, eet je gevarieerd en krijg je alle verschillende vitamines binnen die de groentes je bieden. Lekker met wat noten voor je dagelijkse portie gezonde vetten; zo kom jij de winter wel door! Is zoete aardappel niet jouw ding? Kijk dan eens bij dit snelle recept voor lekkere Hollandse witlofschotel!
Ingrediënten voor een stamppot voor 4 personen:
- ca 1 kg zoete aardappels
- 3 a 4 rode en gele paprika’s
- Bakje cherry tomaatjes
- 1 el oregano
- 1 el tijm
- 1 pakje Dodini feta (van schaap- en geitenmelk)
- Pecannoten
- Peper
- Kokosolie
Bereiding:
- Schil de zoete aardappels en snijd in stukjes. Kook voor ca 15 min.
- Was en snijd de groentes en bak het met de kruiden voor ca 5-10 min (ligt aan hoe “knapperig” je de groente wilt..)
- Giet de zoete aardappels af en stamp ze fijn tot puree.
- Roer vervolgens de gebakken groenten erdoor, hier kan je uiteraard naar smaak mee variëren!
- Schep de stamppot in een mooie schaal en strooi er nog lekker wat pecannoten overheen. Verbrokkel tot slot wat fetakaas erop en smullen maar! Let op: Fetakaas is niet lactosevrij, alleen koemelkvrij. Heb je een lactose intolerantie dan kan je de feta achterwege laten.
Tip: sluit je etentje af met een van deze heerlijke (lactosevrije / vegan) ijsjes!