Zelfgemaakte wortelsoep met een kruidige pit van gember

2016-10-05

No more images found for this recipe!

    Ken je die mop van “Bakker, heeft u worteltjes taart?” Het recept daarvoor hebben wij zeker, eerder deelde wij al deze gluten- en lactosevrije carrotcake. Maar met wortels kan je natuurlijk nog veel meer lekkers maken. Want wat denk je van deze oer Hollandse oranje soep met wortels, knoflook en ui van eigen bodem? Oké, erwtensoep is misschien nog meer typisch Hollands, maar dat recept zal je nooit van mij krijgen blèh. Zelfs niet als je mij daarna pannenkoeken beloofd…

    Terug naar de soep, zo maak je het!

    Ingrediënten voor ca 3 liter wortelsoep:

    • 1,5 kg winterpeen of gewone wortels
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 ui
    • Verse gember van ongeveer 2×2 cm
    • 3 blokjes groente bouillon
    • Kokosolie
    • Peper

    Bereiding:

    1. Schil de wortels en snijd in kleine stukjes.
    2. Snijd de knoflook, ui en gember klein en fruit het zachtjes aan in de kokosolie.
    3. Voeg de wortels, 2 liter water en de drie bouillonblokjes toe. Laat ca 20 min koken met de deksel op de pan.
    4. Als alles gaar is, kan je de soep pureren met een staafmixer en op smaak brengen met peper. Ik voeg zelf nooit extra zout toe want dit zit vaak al voldoende door de bouillonblokjes. Mocht het nog iets te dik zijn naar je wens voeg dan nog wat extra water toe.
    5. En dan nu: aanvallen, niet vergeten te blazen!
    Print Friendly

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    Related Recipes:
    • alt= "vegetarische glutenvrije recepten"

      Glutenvrij en vegetarisch: alle recepten op een rij!

    • alt= "glutenvrije pannenkoek"

      Baktip: Zo bak je de beste glutenvrije pannenkoeken!

    • ovenschotel-zoete-aardappel

      Ovenschotel met zoete aardappel, spinazie en spekjes

    • panna-cotta-met-rabarber

      Seizoenstoetje: pannacotta met rabarber

    • pizzabites

      Makkelijk en gezond recept: pizzabites