Zelfgemaakte lactosevrije bounty bollen

2016-10-22

No more images found for this recipe!

    Soms kom je een recept tegen op een ander foodblog dat je wel moet delen! Op de allergievrije website van de Belgische MagDat stonden heerlijke “kokos bollekes”. Een makkelijk recept, met weinig ingrediënten, leuk om te maken met kinderen en een stuk gezonder dan de bekende candybar uit de supermarkt. Je snapt het, ik was snel om! En mag dit heerlijke recept met jullie delen.

    Maak zelf je gezonde candybars!

    Los van je (verplichte) dieet, is het leuk om eens te kijken naar hoe je bekende snacks zelf kan maken. Zonder allerlei toegevoegde suikers of rommel. Zo weet je wat je eet en het is nog leuk om te maken ook! Nu blijven natuurlijke suikers zoals honing ook gewoon suikers maar het zijn wel slimmere keuzes. Dit is in ieder geval een traktatie waar je geen buikpijn van hoeft te krijgen, tenzij je ze natuurlijk in een keer allemaal zelf op eet..
    Tijd voor het recept:

    Ingrediënten voor deze lactosevrije bounty bollen zijn:

    • 1 blikje volle kokosmelk (geen light!)
    • 75 g gemalen kokos + klein beetje extra ter garnering
    • 5 el acaciahoning (voor vegan: kies ahorn of agavesiroop)
    • 70 g extra pure chocolade van 74% of meer

    Bereiding:

    • Zet het blikje kokosmelk een nachtje achterin je koelkast. Hierdoor zal de kokosroom naar boven komen en blijft het kokoswater onderin. Spatel de kokosroom uit het blik en doe deze in een mengkom. Tip: gebruik het overgebleven kokoswater als basis voor een lekkere smoothie!
    • Meng de kokosroom met de acaciahoning en gemalen kokos.
    • Maak van dit mengsel circa 20 kleine bolletjes en leg ze op een plaat met bakpapier. Laat even hard worden in de koelkast.
    • Smelt ondertussen de chocolade au-bain marie.
    • Als de chocolade gesmolten is haal je de bollen weer uit de koelkast. Prik er voorzichtig een satéprikker in en haal ze een voor een door de chocolade. Laat goed uitdruppen boven de chocolade en leg terug op het bakpapier.
    • Strooi nu de chocolade nog nat is een klein beetje kokosrasp over de bollen voor een extra feestelijk effect!
    • Laat opnieuw afkoelen in de koelkast en bewaar ze hier in een afgesloten bak. Je houdt de bounty bollen voor circa 3 – 4 dagen goed.

    Wil je nog meer lekkere, gezondere zelf gemaakte candybar recepten? Wat denk je van deze Twix taartjes of Snicker koekjes? Liever een muffin? Probeer zeker deze peanutbutter and jelly muffins eens!

    Print Friendly

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    Related Recipes:
    • ovenschotel-zoete-aardappel

      Ovenschotel met zoete aardappel, spinazie en spekjes

    • pizzabites

      Makkelijk en gezond recept: pizzabites

    • chocoladeijs

      Hoe maak je gezonde ijsjes?

    • paastaart

      Last minute Paastaart (makkelijk recept!)

    • ei-bakjes

      Feestelijke ham ei bakjes uit de oven