Zalmbonbons

2016-01-25

No more images found for this recipe!

    Deze heerlijke zalm bonbons vergen wat moeite, maar geloof ons, dat is het zeker waard!

    Je hebt nodig voor 6 personen:

    • 1 dikke rettich
    • 8 aardappels
    • 100 g gerookte zalm
    • 100 g Hollandse garnalen
    • 1 lente ui, in ringetjes
    • Peper
    • (Lactosevrije*) roomkaas
    • Verse dille
    • Extra nodig: een rond stekertje (geen must, wel handig..)

    Kook de aardappels en laat afkoelen. Stampt tot puree en breng op smaak met vers gemalen peper en een schep roomkaas. Roer de Hollandse garnalen en lente ui ringetjes erdoor.
    Was en schil de rettich. Snijd van het dikke gedeelte plakken van ca 3/4 mm dik. Dit wordt je “toast”.

    Als je een rond stekertje hebt, is het handig deze te gebruiken om de aardappelpuree netjes op de rettich toast te scheppen. Heb je dit niet, dan kan je het vanuit de “losse pols” doen. Verdeel het aardappelpuree mengsel over de rettich. Snijd de gerookte zalm in de dikte van je puree (ergens tussen de 1 en 2 centimeter).
    Garneer met verse dille en klaar is dit gluten- en lactosevrije hapje!

    Je kan dit hapje gerust een dag van te voren al maken en in de koelkast bewaren. Doe dan wel pas de dille op het laatst erop!

    *Als je niet tegen lactose kan, gebruik dan Rice cuisine van Alpro (te vinden bij de lang houdbare melk) of lactosevrije roomkaas van Arla in het vers / koelschap.

     

    Print Friendly
    Recipe Type:

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    Related Recipes:
    • pizzabites

      Makkelijk en gezond recept: pizzabites

    • albondigas

      Glutenvrije Spaanse Albondigas in tomatensaus

    • Italiaans kaasbroodje

      Glutenvrije Italiaanse kaasbroodjes

    • meloen parmaham

      Meloen met Parmaham

    • anti pasti

      Gluten en lactosevrije Italiaanse anti pasti