Voedzame linzensoep

2016-07-22

No more images found for this recipe!

    Een paar weken geleden deelde ik mijn missie met jullie. En deed ik een oproep om elkaar online nog meer te inspireren met #zolekkerkanhetook.
    De leuke Conny weet hier ook wel raad mee en deelt vandaag een heerlijke recept met ons. Lees je mee?

    “Ik ben Conny, van de foodblog www.con-serveert.nl. Maar zeg maar Con, dat doen al mijn vrienden. Sinds ruim vier jaar woon ik in Bremen (Duitsland), en sinds meer dan drie jaar eet ik koolhydraatarm. Zo ben ik blijvend én, niet geheel onbelangrijk voor een smulpaap, zonder honger 18 kilo afgevallen.
    Het is ook de reden dat ik gestart ben met mijn blog: de focus ligt op koolhydraat-gereduceerde recepten. Die zijn altijd glutenvrij (spreek op z’n Duits uit: Kloetéééénfrei) en vrij van geraffineerde suikers. En dan kom je ook nog eens geen vlees tegen… gelukkig blijft er meer dan genoeg over om de heerlijkste gerechten mee te maken!”

    In Duitsland is het, net als vroeger in Nederland, nog steeds gewoonte om ’s middags warm te eten. Soep is dan ideaal, vooral in het koudere jaargetijde, of als het gewoon niet wil vlotten met de zomer. Deze linzensoep wordt lekker anders door de topping van knapperige tomaten-crunch.

    Ingrediënten voor 2 personen:

    • 1 ui
    • 1 winterwortel
    • 1 rode chilipeper
    • 100 gr rode linzen
    • 1/2 tl kaneel
    • 1/2 tl gemalen koriander
    • 1 snufje versgemalen nootmuskaat
    • 2 el zonnebloempasta
    • 1 el citroensap
    • versgemalen peper en zoutkokosolie om te bakken

      Voor de topping:

    • 2-3 el zonnebloempitten en/of pompoenpitten
    • 3-4 zongedroogde tomaten (verse, 1 uur voorgeweekt in warm water)
    • 1 tl agavesiroop
    • 1 tl kerrie
    • 2 el gehakte peterselie (vers of diepvries)

    Bereiding:

    1. Pel en snipper de ui.
    2. Maak de wortel schoon en snijd ze in (halve) plakjes.
    3. Snijd de chilipeper in reepjes (met of zonder zaadjes, de keuze is aan jou, maar ik adviseer met anders wordt de soep wat flauw van smaak).
    4. Verhit een beetje kokosolie in een grote pan en roerbak ui, wortel en chilipeper zo’n 5 minuten.
    5. Voeg 750 ml water plus de linzen aan de pan toe, breng aan de kook. Kook in 8-10 minuten gaar, niet afgieten.
    6. Maak ondertussen de topping: giet de tomaatjes af en snijd ze in stukjes.
    7. Verhit een hééél klein beetje kokosolie in een koekenpannetje en roerbak de pitten en zaden met de kerrie tot ze gaan poppen. Haal direct van het vuur.
    8. Roer nu de agavesiroop, peterselie en de gedroogde tomaten erdoor en laat alles op een schoteltje afkoelen (het wordt licht plakkerig, en is beter van een bordje dan uit je pan te schrapen).
    9. Als de linzen klaar zijn, voeg dan de zonnebloempasta met citroensap, kaneel, koriander en nootmuskaat toe, en pureer met een staafmixer tot een crèmige soep.
    10. Breng pittig op smaak met versgemalen peper en zout.
    11. Schenk de soep in twee kommen, verdeel de tomaten-crunch erover.

    Nog meer lekkere #zolekkerkanhetook recepten lezen? Wat denk je van deze zomerse rabarbercrumble of een gezonde Thaise beefsalade?

    Ook Con deelt nog veel meer lekkere koolhydraatarme glutenvrije recepten, neem zeker een kijkje op haar blog: www.con-serveert.nl.

     

    Print Friendly
    Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients: , ,

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    Related Recipes:
    • alt= "vegetarische glutenvrije recepten"

      Glutenvrij en vegetarisch: alle recepten op een rij!

    • mac-and-cheese

      Gezonde variant op de Mac ’n Cheese!

    • zalm

      De 5 lekkerste zalmrecepten op een rij!

    • kikkererwten-salade-lba

      Zomerse kikkererwtensalade met feta en munt

    • tuna-melt

      Spicy “tuna melt” wrap