Vegetarische boontjes pasta met zongedroogde tomaat en basilicum

2016-08-12

No more images found for this recipe!

    Ken je die reclame nog van: “saus, voor over de Pasta”? Nu ben ik zelf geen fan van sausjes en vaak is het stiekem ook nog eens een stuk gezonder geen pakjes en zakjes te eten (lees: bergen suiker, e-nummers etc.). Bij deze pasta zit geen saus en toch is ie “finger licking gooooood!”  Je maakt hem voor 4 personen zo:

    Ingrediënten:

    • ca 800 – 900 g sperziebonen
    • ca 300 – 400 g pasta naar keuze
    • half potje zon gedroogde tomaten
    • 3 tenen knoflook
    • kokosolie
    • extra vierge olijfolie
    • basilicum
    • Parmezaanse kaas
    • ca 75 g pijnboompitjes
    • peper en zout naar smaak

    Als eerste: je leest dat bij een hoop ingrediënten ca staat of zelfs geen hoeveelheid: eigenlijk neemt het bij dit gerecht niet zo nauw. Heb je grote trek, neem wat meer sperziebonen en 100 g pasta per persoon, serveer met zoveel Parmezaanse kaas en pijnboompitten als je lekker vind en maak het desgewenst nog wat smeuïger met een extra scheutje olijfolie.

    Bereiding:

    1. Zet vast twee pannen met kokend water op: één voor de pasta en één voor de sperziebonen.
    2. Maak de sperziebonen schoon door de uiteindes eraf te snijden en de bonen in gelijkmatige stukjes te snijden (ik doe meestal 3-4 cm breed).
    3. Blanceer (kook) de bonen ca 6-7 minuten in het kokende water. Zo blijven ze mooi groen en knapperig. Spoel koud af en zet apart.
    4. Zet ook de pasta vast op en volg de instructies op de verpakking.
    5. Rooster de pijnboompitjes op laag vuur goudbruin en zet apart.
    6. Snijd ca 10 (meer mag ook) zon gedroogde tomaten in reepjes.
    7. Verwarm nu in een wok of koekenpan wat kokosolie en pers de knoflook hierin uit. Voeg de gekookte boontjes en zongedroogde tomaten toe. Schep goed om.
    8. Draai nu het vuur uit, voeg een flinke hand gescheurde basilicumblaadjes toe (zo komt de smaak goed vrij).
    9. Voeg de gekookte pasta toe en schep weer goed om.
    10. Giet nu een royale scheut extra vergine olijfolie en de pijnboompitjes toe. Schep op de borden en serveer met wat vers geraspte Parmezaanse kaas.

    Ben ik benieuwd of jullie de saus missen…Smakelijk!

    Print Friendly

    Comment (1)

    1. posted by Mirjam on augustus 12, 2016

      Goed idee! Als het goed is, zit in ons groentepakket vanavond ook weer boontjes en bassilicum.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    Related Recipes:
    • alt= "vegetarische glutenvrije recepten"

      Glutenvrij en vegetarisch: alle recepten op een rij!

    • ovenschotel-zoete-aardappel

      Ovenschotel met zoete aardappel, spinazie en spekjes

    • pizzabites

      Makkelijk en gezond recept: pizzabites

    • mac-and-cheese

      Gezonde variant op de Mac ’n Cheese!

    • aspergesoep

      De makkelijkste en lekkerste aspergesoep ooit!