Vegetarisch Marokkaans potje met pompoen

2015-10-06

No more images found for this recipe!

    Er zijn van die recepten waar je letterlijk je vingers bij aflikt (en je bord en de pan, of doe alleen ik dat?!)

    Dit gerecht heeft een Marokkaans tintje en past prima binnen een paleo, vegan en vegetarisch dieet. Zo maak je het:

    Voor 4 personen:

    • 1 grote pompoen
    • 3 rode paprika’s
    • 2 blikjes tomatenblokjes (zonder kruiden)
    • 1 bloemkool
    • 3 tl kaneel
    • 3 tl kurkuma
    • 3 tl gemberpoeder
    • ca 3 el acacia honing
    • Flinke hand rozijnen (naar smaak)
    • Hazelnoten
    • Kokosolie
    • 1 blok feta kaas*

    Schil en snijd de pompoen in blokjes van ca 1-2 cm. Snijd de paprika in hartvormige stukjes. (grapje, maar mag altijd als dat jouw ding is..)
    Verhit in een wok de kokosolie en voeg de pompoen toe. Blijf goed omroeren. Voeg na 5 min de paprika toe. Weer goed husselen. Voeg de tomatenblokjes en alle kruiden toe. Laat ca 5 min pruttelen. Voeg de rozijnen en honing toe.
    Maak ondertussen van de rauwe bloemkool “couscous”. Dit doe je door de gewassen stronken zonder steel in een keukenmachine fijn te malen of door te raspen. (Tip: bewaar de stelen voor een lekker bloemkoolsoepje!)
    Als alles goed gaar is maak je de borden op met eerst de “couscous” en dan de saus. Verkruimel de feta kaas erover en serveer. Vergeet niet je handen te wassen, wel zo fris als je ze na afloop inderdaad wilt aflikken.

    *Volg je de Paleo leefwijze of eet je veganistisch? Laat dan de feta achterwege en vervang deze voor wat extra hazelnoten.

    Print Friendly
    Recipe Type:

    Comments (2)

    1. posted by Michiel on februari 18, 2016

      Hey Monique,

      Wat een lekker gerecht was dit!

      Ik vroeg mij alleen wel af waar de honing toegevoegd moest worden; staat wel in de lijst met ingrediënten, maar niet in het recept.

      En de bloemkool tot couscous vermalen was voor mij ook nieuw, zeker omdat we rauwe bloemkool hebben gegeten; we hebben het toch wel goed gedaan, hè? 🙂

      • posted by hetmeisjemetdevoedselallergie on maart 14, 2016

        Ha Michiel,
        Dank voor je complimenten en wat leuk te horen dat het heeft gesmaakt! De honing voeg je op het laatst er aan toe en de bloemkool eet je inderdaad “rauw”! Dank voor je oplettendheid; wij hebben het recept gelijk aangepast!

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    Related Recipes:
    • alt= "vegetarische glutenvrije recepten"

      Glutenvrij en vegetarisch: alle recepten op een rij!

    • ovenschotel-zoete-aardappel

      Ovenschotel met zoete aardappel, spinazie en spekjes

    • pizzabites

      Makkelijk en gezond recept: pizzabites

    • mac-and-cheese

      Gezonde variant op de Mac ’n Cheese!

    • aspergesoep

      De makkelijkste en lekkerste aspergesoep ooit!