Snelle sorbetijs van biet en rood fruit

2016-10-03

No more images found for this recipe!

    Ik ben dol op toetjes! En al helemaal als ze snel klaar zijn..
    Nu de bietjes weer volop in het seizoen zijn, kan ik het niet nalaten ook met deze vitamine- en mineralenbom van Nederlandse bodem volop te experimenteren! Eerder maakte ik al deze carpaccio met biet en feta als lunch.

    Vandaag is het tijd voor een zoet recept en dit sorbetijs is klaar in een oogwenk en een heerlijke traktatie tussendoor of als afsluiter van een etentje. Je hebt zelfs niet eens een ijsmachine nodig!

    Ingrediënten voor 4 porties:

    • 4 gekookte bietjes (zorg dat je ze koud zet!)
    • 2 doosjes vriesfruit met bosbessen en framboos
    • Sterkte staafmixer of blender

    Bereiding:

    1. Zorg er als eerste voor dat je bietjes goed koud zijn.
    2. Voeg 1 doosjes vriesfruit samen met 2 bietjes in je blender.
    3. Pureer tot dat je een egaal sorbetijs hebt. Voeg eventueel een heel klein beetje water
    4. Herhaal met de andere helft van de ingrediënten en serveer direct!

    Zijn bietjes niet helemaal jouw ding? Probeer dan eens dit monsterlijke groene ijs recept!

    Print Friendly

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    Related Recipes:
    • alt= "glutenvrije pannenkoek"

      Baktip: Zo bak je de beste glutenvrije pannenkoeken!

    • panna-cotta-met-rabarber

      Seizoenstoetje: pannacotta met rabarber

    • chocoladeijs

      Hoe maak je gezonde ijsjes?

    • aspergesoep

      De makkelijkste en lekkerste aspergesoep ooit!

    • de-lekkerste-paasrecepten

      De lekkerste Paasrecepten op een rij