Snelle lactosevrije kwarktaart

2016-09-26

No more images found for this recipe!

  • Servings : 8
  • Prep Time : 10m

Laatst vroeg iemand mij wat ik het meeste miste met mijn gluten en lactosevrije dieet. Nu kan ik een hele lijst van losse producten noemen, maar kort samengevat is het voornamelijk het “gemak” wat ik mis. Gewoon even de supermarkt in en iets pakken waar je op dat moment zin in hebt. Wat ik vroeger bijvoorbeeld veel maakte en nu echt al een aantal jaar mis, is een lekkere kwarktaart die zo gemaakt is en waar je maar een paar dingen voor nodig hebt en die iedereen lust!

Er is iets nieuws…
Gelukkig zijn er anno 2016 steeds meer producten voor handen die net zo smaken zoals je het van vroeger gewend bent. Mijn hart deed dan ook een sprongetje toen ik hoorde dat Arla een nieuwe lactosevrije vanilleyoghurt op de markt ging brengen.
Nu kun je er voor kiezen om de vanilleyoghurt lekker als toetje of als ontbijt met een flinke hand granola te eten, pureer er een bevroren banaan door en je hebt een heerlijke milkshake. Maar zoals gezegd: ik heb zin in een lekkere kwarktaart net zoals vroeger!

De keuken in!
Het maken van een lekkere kwarktaart is eigenlijk makkelijker dan je denkt! Alle smaken zitten immers al in de vanilleyoghurt en een bodem maak je gemakkelijk van glutenvrije biscuits. Nu alleen nog de vanilleyoghurt op laten stijven en bekleden met vers fruit naar keuze. Het moeilijkste van alles is nog het wachten tot ie goed stijf is en je hem kan aansnijden…
Je maakt de taart als volgt:


Voor een taart van 18-20 cm ø heb je nodig:

Bereiding:

  1. Smelt als eerste de kokosolie. Prak de biscuits in een bak fijn en roer er de gesmolten kokosolie door. Het moet er nu een beetje uitzien als “nat zand”.
  2. Bekleed de springvorm met een vel bakpapier en verdeel de koekkruimels hier overheen. Druk stevig plat met een lepel en zet koud in de koelkast of vriezer.
  3. Week vervolgens de 9 gelatine blaadjes in een bak met koud water voor ongeveer 5 minuten.
  4. Verwarm in een pannetje – op laag vuur – 6 eetlepels water. Knijp de gelatine blaadjes uit en los op in het warme water. Roer goed door met een garde zodat alles echt goed opgelost is.
  5. Haal het pannetje van het vuur en voeg het gehele pak Arla Lactofree toe. Roer het goed door elkaar en laat even verder afkoelen. Tip: zet dan het pannetje even in de gootsteen met koud water om sneller af te laten koelen.
  6. Giet vervolgens het vanilleyoghurt-mengsel op de biscuitbodem en laat voor tenminste 4 uur opstijven in de koelkast. Garneer met vers fruit naar keuze en smullen maar!


Over Arla Lactofree:
De vanilleyoghurt is 100% natuurlijk en gemaakt van halfvolle yoghurt waaraan het enzym lactase is toegevoegd om de lactose om te zetten in andere melksuikers. Hiermee is het geschikt voor mensen met een lactose intolerantie.
Zoals de meeste lactosevrije producten zit in Arla Lactofree nog wel koemelkeiwit. Heb je last van een koemelk allergie dan is dit product helaas niet geschikt.
Dit is een gesponsorde blog: met de opbrengsten hiervan kan ik in de kosten voorzien om deze website te onderhouden. Mijn mening en ervaring zijn daarentegen altijd oprecht, ondanks de sponsoring.

Advertisement

Print Friendly

Comments (6)

  1. posted by Nicole on september 27, 2016

    Wat tof dat Arla nu ook een vanille yoghurt heeft. Echt wwn uitkomst voor veel mensen denk ik. Ik had geen idee dat je daar ook kwarktaart van kon maken. En het ziet er heerlijk uit!

    • posted by hetmeisjemetdevoedselallergie on september 29, 2016

      Jaaaa fijn hè dat er steeds meer lactose vrije producten op de markt komen! Was echt weer even ouderwets smullen dit!

  2. posted by Michiel on oktober 27, 2016

    Weet jij toevallig of dit recept ook gaat werken met Vanille Soja yoghurt?

    • posted by hetmeisjemetdevoedselallergie on oktober 27, 2016

      Ha Michiel,

      Ja dat kan! Als je soja erg waterig is zal je misschien wel een extra blaadje gelatine nodig hebben! Laat het je smaken, liefs Monique

  3. posted by Linda on april 26, 2017

    Ik lust geen vanille, zou ik een fruitsmaak yoghurt kunnen gebruiken?

    • posted by hetmeisjemetdevoedselallergie on april 26, 2017

      Ha Linda,

      Ja hoor je kan gewoon yoghurt naar keuze gebruiken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Related Recipes:
  • alt= "glutenvrije pannenkoek"

    Baktip: Zo bak je de beste glutenvrije pannenkoeken!

  • panna-cotta-met-rabarber

    Seizoenstoetje: pannacotta met rabarber

  • aspergesoep

    De makkelijkste en lekkerste aspergesoep ooit!

  • de-lekkerste-paasrecepten

    De lekkerste Paasrecepten op een rij

  • paastaart

    Last minute Paastaart (makkelijk recept!)