Snelle chili con carne zonder zakjes

2016-10-19

No more images found for this recipe!

  • Servings : 3-4
  • Prep Time : 10m
  • Cook Time : 15m
  • Ready In : 25m

Bekende gerechten maken zonder de kant en klare pakjes en zakjes: het is makkelijker dan je denkt! Alhoewel een Mexicaan waarschijnlijk een rolberoerte zou krijgen van deze snelle chili con carne, net zoals dat een Italiaan niet van deze gezonde spaghetti van courgette met pesto houdt.. Maar goed, ik ben nu eenmaal een luie chef die niet van duizend en een verschillende ingrediënten houdt, maar wel veel om betaalbaar, gemak, voedzaam en smaak geeft!

Hoe maak je een echte originele chili con carne?

Voor het originele kruidenrecept heb je 8 verschillende specerijen nodig, als je een keer zin hebt kan je altijd een mix maken voor later. Je hebt hiervoor nodig:

  • 1 el van chilipoeder + paprikapoeder + knoflookpoeder
  • 1 tl van nootmuskaat + komijnpoeder + koriander
  • 2 tl ui poeder
  • flinke snuf zout.

Best een flinke waslijst dus voor 1 gerecht! En een aanslag op je portemonnee. Heb je het al staan en gebruik je vaker specerijen, dan is het altijd leuk om eens te proberen. Of om iemand een leuk potje voor zijn verjaardag te geven, super origineel! (en gegarneerd glutenvrij). Gebruik de bovenstaande mix naar smaak; hij is namelijk lekker kruidig..
Maar nu tijd voor mijn snelle variant!

Ingrediënten voor chili con carne voor ca 3-4 personen:

  • 1 grote pot bruine bonen (zonder sausjes)
  • 500 g gehakt naar keuze
  • 6 paprika’s in verschillende kleuren
  • 5 tomaten
  • groot blik tomatenpuree (of twee van die kleintjes)
  • 2 à 3 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 à 2 tl cayennepoeder
  • kokosolie om in te bakken
  • desgewenst: 1 ui + 2 tenen knoflook

Bereiding:

  1. Begin met het wassen en snijden van alle groentes
  2. Verwarm in een grote wok wat kokosolie en bak het gehakt hierin rul
  3. Voeg alle paprika toe (en ui/knoflook als je dit wilt). Wok even een paar minuten mee
  4. Voeg ook de klein gesneden blokjes tomaat toe en roer weer goed door.
  5. Roer nu het tomatenpuree erdoor en breng op smaak met de gerookte paprikapoeder en cayennepeper.
  6. Spoel de bruine bonen in een vergiet af onder de kraan.
  7. Voeg nu de bonen aan het geheel toe en laat nog even een paar minuten op laag vuur meepruttelen.
  8. Verdeel de chili over de borden en smullen maar!
Print Friendly

Comments (3)

  1. posted by Jacqueline on oktober 26, 2016

    De chili was heerlijk! Wel pittig. Of had ik niet de gehele kruidenmix door de pan moeten roeren?

    • posted by hetmeisjemetdevoedselallergie on oktober 27, 2016

      Ha Jacqueline,

      Had je de snelle versie gemaakt of de “ingewikkelde”? Die laatste is inderdaad naar smaak en afhankelijk van de portie grootte die je maakt. Wij hebben dit nu tekstueel aangepast in het recept!
      Liefs, Monique

      • posted by Jacqueline on oktober 28, 2016

        Hi Monique,

        Het was inderdaad de ‘ingewikkelde’. maar méér dan de moeite waard! Heerlijk! (en lekker pittig :-))

        Liefs, Jacqueline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Related Recipes:
  • alt= "vegetarische glutenvrije recepten"

    Glutenvrij en vegetarisch: alle recepten op een rij!

  • alt= "glutenvrije pannenkoek"

    Baktip: Zo bak je de beste glutenvrije pannenkoeken!

  • ovenschotel-zoete-aardappel

    Ovenschotel met zoete aardappel, spinazie en spekjes

  • panna-cotta-met-rabarber

    Seizoenstoetje: pannacotta met rabarber

  • pizzabites

    Makkelijk en gezond recept: pizzabites