Schwarzwälder Kirsch Bites

2016-08-11

No more images found for this recipe!

    Ik ben dol op chocolade! Niet afentoe, eens per maand of alleen ’s avonds bij de thee: nee, ik kan het de hele dag wel eten! En bak ik een taart? Dan snijd ik standaard iets te copieuze punten af. De oplossing? Maak eens deze kleine bites! Uiteraard moet je er hier dan niet alsnog 10 tegelijk van eten (en geloof mij, het wordt toch echt wel een beetje gênant als ik meer dan 3 stukjes in ene verorber…) maar ze zijn perfect voor een klein extraatje (of twee) bij de thee. De licht zoete smaak komt van de zoete aardappels en dadels. Een stuk voedzamer dan een kant een klaar pakje maar suiker blijft suiker!

    De ingrediënten:

    • 60 g amandelmeel
    • 40 g boekweitmeel (of andere meel naar keuze)
    • 450 g zoete aardappel
    • 6 el (rauwe) cacao
    • 175 g medjooldadels
    • Ca 250 g verse kersen
    • 1 tl vanillepoeder
    • Snufje zout
    • 1 reep extra pure chocolade 75 g (voor bovenop) + 1 el kokosolie
    • Kokosolie om in te vetten + brownievorm

    Bereiding:

    1. Begin met het schillen en koken van je zoete aardappels.
    2. Halveer ondertussen de verse kersen en ontpit ze.
    3. Giet de aardappels af wanneer ze gaar zijn en laat afkoelen.
    4. Verwarm nu vast je oven voor op 180 graden!
    5. Pureer de aardappels samen met de dadels in keukenmachine.
    6. Voeg nu het meel, de cacao, vanillepoeder en een snuf zout toe. Meng goed door.
    7. Schep op het laatst de kersen er voorzichtig doorheen (niet pureren!!).
    8. Vet een brownievorm in en schep het mengsel erin.
    9. Bak de taart af op 180 graden voor ca 30 minuten.
    10. Smelt ondertussen vast de chocoladereep met 1 el kokosolie au bain marie.
    11. Als de taart klaar is en afgekoeld kan je de chocolade erover heen schenken.
    12. Laat afkoelen in de koelkast en snijd in kleine bites van ca 1,5 cm.

    In de koelkast houd je deze heerlijke Schwarzwälder Kirsch bites zeker 3-4 dagen goed.

     

    Print Friendly

    Comment (1)

    1. posted by Demi | DE KOOKFABRIEK on augustus 12, 2016

      Zien er echt onwijs lekker uit!

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    Related Recipes:
    • paastaart

      Last minute Paastaart (makkelijk recept!)

    • karamel-zeezout-bonbons

      Chocolade karamel zeezout bonbons

    • koekballetjes

      Kids favoriet: koekballetjes met haver

    • nutella-verjaardagstaart

      Glutenvrije Nutella verjaardagstaart

    • appelbeignets

      Glutenvrije en lactosevrije appelbeignets