Pimmetjes taart met chocolade en sinaasappel

2016-09-09

No more images found for this recipe!

    Mmmm, deze taart mocht ik helemaal alleen opeten, zo vies vond mijn man hem! Nu kan het natuurlijk zijn dat sinaasappel / chocolade niet je favoriete combi is, maar ik zeg je: hij is echt hemels!

    De combi van sinaasappel en chocolade ken ik nog van vroeger want man man, wat was ik verslaafd aan de Pimmetjes koekjes van Lu, echt te lekker! De hele rol ging in ene naar binnen. Nu bevatten deze natuurlijk gluten waardoor ze al heel lang niet meer in mijn winkelwagentje zijn beland. En eerlijk is eerlijk: het kan en mag ook wel wat gezonder toch? Ik dook de keuken in voor je en bedacht deze goddelijke Pimmetjestaart zonder toegevoegde suikers!

    Ingrediënten (grootte voor 1 brownie vorm):

    • 60 g amandelmeel
    • 40 g boekweitmeel
    • 450 g zoete aardappel
    • 1 cm verse gember (geperst met knoflookpers)
    • 2 el raw cacaonibs
    • 6 el rauwe cacao
    • 175 g medjooldadels
    • Schil van 1 sinaasappel
    • Sap halve sinaasappel
    • Snufje zout
    • 1 reep extra pure chocolade 75 g voor bovenop
    • kokosolie om in te vetten

    Bereiding:

    1. Begin met het schillen en koken van de aardappels; garen in de oven voor ca 20-30 min op 180 graden kan ook.
    2. Pureer de aardappels als ze gaar zijn samen met de dadels in keukenmachine.
    3. Haal het hakmes uit de keukenmachine en voeg alle overige ingrediënten – behalve de chocolade voor topping- toe. Roer goed door.
    4. Vet een brownievorm in met wat kokosolie en stort het beslag erin.
    5. Bak de taart af in ca. 30 min op 180 graden hete lucht.
    6. Laat de taart afkoelen en smelt de chocolade au bain marie. Als de taart echt goed is afgekoeld, kan je nu de gesmolten chocolade erover gieten en verder laten afkoelen in de koelkast.
      Tip: extra leuk om met nog wat losse sinaasappel schilletjes te garneren.

     

     

    Print Friendly

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    Related Recipes:
    • alt= "glutenvrije pannenkoek"

      Baktip: Zo bak je de beste glutenvrije pannenkoeken!

    • panna-cotta-met-rabarber

      Seizoenstoetje: pannacotta met rabarber

    • aspergesoep

      De makkelijkste en lekkerste aspergesoep ooit!

    • de-lekkerste-paasrecepten

      De lekkerste Paasrecepten op een rij

    • paastaart

      Last minute Paastaart (makkelijk recept!)