Paleo ontbijtpap met pastinaak en peer

2016-05-13

No more images found for this recipe!

  • Prep Time : 5m
  • Cook Time : 15m

Op het eerste oog is dit een beetje raar ontbijtrecept… Zoals mijn meeste recepten, ontstaan de combinaties spontaan: via onze stadsmoestuin krijgen wij bijzondere / vergeten groentesoorten die we eigenhandig uit de grond mogen trekken, we krijgen wel eens wat lekkere producten opgestuurd, ik zie een recept wat ik ter inspiratie gebruik, etc. etc. Eigenlijk staat mijn “Foodie-mind” nooit uit. Slapen? Dat beschouw ik als een tijdmachine naar mijn ontbijt!

Dit recept is er eigenlijk eentje die ik een beetje vergeten was. Onlangs mochten wij de beebox uitproberen en daar zaten o.a. wat lekkere biologische pastinaken in. De box was ruim gevuld en eigenlijk hadden we er wat teveel aan. Maar eten weggooien? No way! Toen bedacht ik mij dat ik een aantal jaar terug voor onze zoon Bent altijd heerlijke papjes maakte. Ook met pastinaak! Een banaan erdoor, peertje erbij: heerlijk! En wat goed is voor mijn zoon, is natuurlijk ook goed voor mij!

Hierbij het recept voor het raarste ontbijt ooit! Het is helemaal gluten en lactosevrij, Paleo-proof en “vegan”

Ingrediënten voor 2 personen (of 6 porties baby-hapjes):

  • 1 pastinaak
  • 1 rijpe peer
  • 1 rijpe banaan
  • vanille poeder (die zwarte)
  • kokosmelk of andere (plantaardige) melk naar keuze
  • Extra: noten en fruit naar keuze ter garnering

Bereiding:

  1. Schil de pastinaak en snijd in stukjes.
  2. Zet op in water in kook in c.a. 15-20 min gaar.
  3. Giet af en stamp tot moes.
  4. Schil en snijd de peer en banaan in stukjes en zet deze op in een laagje kokosmelk.
  5. Laat het fruit gaar pruttelen op laag vuur. Als het gaar is kan je het (indien nodig) verder fijn stampen.
  6. Voeg de pastinaak moes toe en breng op smaak met vanille poeder. Houdt je van een smeuïge pap, voeg dan nog wat extra kokosmelk toe.

Nu is de pap klaar, je kan hem warm of koud eten en helemaal naar smaak “aankleden” met noten en vers fruit naar keuze. Je houdt de pap ca 3 dagen goed in de koelkast, invriezen en voor gebruik goed opwarmen kan ook!

Heb je hem gemaakt? Laat het hieronder weten wat je er van vond!!

Print Friendly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Related Recipes:
  • alt= "glutenvrije pannenkoek"

    Baktip: Zo bak je de beste glutenvrije pannenkoeken!

  • panna-cotta-met-rabarber

    Seizoenstoetje: pannacotta met rabarber

  • 13129258_1563240497306487_1565542077_n

    Al mijn favorieten Paleo recepten op rij!

  • aspergesoep

    De makkelijkste en lekkerste aspergesoep ooit!

  • bosbessen-pannenkoeken

    Super lekkere blauwe bessen pannenkoeken