Paleo chocolade milkshake

2016-03-16

No more images found for this recipe!

  Je mag niet met je eten spelen zeiden onze ouders vroeger altijd. Maar met wat experimenteren is nooit iets mis toch? Zo wilde ik graag een soort van gezonde chocolade mouse / milkshake. Soms heb je wel eens een onweerstaanbare zin in chocolade en aangezien ons huis snoep en (geraffineerde)suiker vrij is, werd het tijd om toch eens ouderwets te spelen met eten!

  Met wat struinen door mijn kasten vond ik twee net niet beschimmelde medjouldadels (grapje, nog nooit een beschimmelde dadel gehad met alle suikers die daar in zitten…) een half blikje kokosmelk, een rijpe banaan (bevroren, als ik ze niet op krijg vries ik ze in voor later – zonder schil -) 1 el rauwe cacaopoeder en 1tl speculaas kruiden. Even fijnmalen met de staafmixer et voila: super duper mega lekkere spicy en denk ook best wel een soort van gezonde chocolade explosie!

  Alle bovenstaande ingrediĆ«nten passen binnen een Paleo lifestyle, een lifestyle waar ik mij graag door laat inspireren. Door het gebruik van kokosmelk is de milkshake lactosevrij en zelfs helemaal “vegan”. De rauwe cacao zocht voor een berg antioxidanten en de dadels zijn ware vezelbommen. Niet verkeerd voor een experimentje toch?

  Print Friendly
  Recipe Type: Tags:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  Related Recipes:
  • panna-cotta-met-rabarber

   Seizoenstoetje: pannacotta met rabarber

  • chocoladeijs

   Hoe maak je gezonde ijsjes?

  • stoofperen

   Gezonde stoofperen

  • dream_01

   Glutenvrije broodpudding

  • makkelijk-kersttoetje

   Makkelijk kersttoetje