Snelle vegetarische ovenrisotto

2016-12-06

No more images found for this recipe!

    Eerder liet ik al in mijn kokosyoghurt vergelijk weten fan te zijn van Creamy Moments. Voor iemand die geen lactose mag en bij voorkeur soja vermijd, is kokosyoghurt namelijk een fijn product om mee te koken. Want ja, ik eet het niet alleen graag als ontbijt met wat zelfgemaakte granola, ook ’s avonds komt de yoghurt nog wel eens op tafel als vervanging van crème fraîche of koksroom, ideaal!

    Super recept voor een luie chef!

    Op social media roep ik het wel eens meer: ik ben een luie chef. Wat niet inhoud dat ik alle dagen een pizza in de oven schuif of iets laat bezorgen. Nee, ik zoek graag makkelijke en voedzame recepten die passen in de drukke agenda die ik heb als werkende moeder. En laat deze ovenrisotto er nu zo’n eentje zijn die niet alleen super lekker, maar ook nog eens vegetarisch en super snel klaar is! Perfect voor op een “meatless Monday” of als je een vegan dieet hebt;  Creamy Moments is namelijk 100% vegan! Je maakt de risotto als volgt:


    Ingrediënten voor deze ovenrisotto voor 4 personen:

    • 300 g risotto
    • 450 g tuinerwten (vriezer)
    • 200 ml Creamy Moments kokosyoghurt
    • 750 ml groentebouillon
    • 1 ui
    • 2 tenen knoflook
    • 75 g pijnboompitjes
    • Kokosolie
    • Handje verse munt
    • Peper naar smaak

    Bereiding:

    1. Verwarm als eerste de oven voor op 180 °C hete lucht
    2. Snipper de ui en pers de 2 tenen knoflook uit.
    3. Smelt wat kokosolie in een wok of hapjespan en bak op laag vuur de knoflook en ui wat glazig.
    4. Kook ondertussen water en maak 750 ml groentebouillon.
    5. Voeg de risottorijst toe aan de ui/knoflook en bak ca 4-5 minuten mee totdat de korrels glazig zijn.
    6. Schep het mengsel in een ovenschaal en schenk de hete bouillon erover. “Kook” de risotto nu voor 35 minuten in de oven.
    7. Bak ondertussen op laag vuur de pijnboompitjes mooi goudbruin. Zo smaken ze nog lekkerder!
    8. Neem de risotto uit de oven en roer de tuinerwten en 200 ml Creamy Moments kokosyoghurt erdoor. Zet nog ca. 5 min. in de oven tot de risotto beetgaar is.
    9. Breng nu de risotto op smaak met peper, wat verse muntblaadjes en pijnboompitjes. En dan smullen maar!

    Nog zin in een lekker toetje? Kijk eens bij deze gezonde chocolade mousse! Of bak eens een lekkere bosvruchtentaart obv kokosyoghurt!

     

    Dit is een gesponsorde blog; met de opbrengsten hiervan kan ik in de kosten voorzien om deze website te onderhouden. Mijn mening en ervaring zijn daarentegen altijd oprecht, ondanks de sponsering.

     

    Print Friendly

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    Related Recipes:
    • alt= "vegetarische glutenvrije recepten"

      Glutenvrij en vegetarisch: alle recepten op een rij!

    • ovenschotel-zoete-aardappel

      Ovenschotel met zoete aardappel, spinazie en spekjes

    • pizzabites

      Makkelijk en gezond recept: pizzabites

    • mac-and-cheese

      Gezonde variant op de Mac ’n Cheese!

    • aspergesoep

      De makkelijkste en lekkerste aspergesoep ooit!