Ontbijtmuffins met havermout en bosbessen

2016-01-31

No more images found for this recipe!

    Ontbijten met cakejes, wie wil dat nu niet? Hier zijn ze een vast item op onze zondagse feest-ontbijt-tafel en ook op een drukke doordeweekse dag pakken we er vaak even een uit de vriezer. Stop ik hem in de lunch trommel van mijn zoon, dan kan zijn dag niet meer stuk! Kortom: echt een succesrecept dit!

    Het ontbijten met deze havermout muffins mag je ook gerust nog eens gezond noemen: de haver is een goede bron van vezels en geeft een langdurige verzadiging. De banaan geeft een heerlijke zoete smaak aan de muffins. Het recept is voor 12 stuks en zo houd je dus ook een portie over om in te vriezen voor een later moment. Zo heb je doordeweeks een gezond en smakelijk ontbijt of een verantwoorde snack!

    Ingrediƫnten voor 12 stuks:

    • 250 g glutenvrije havermout*
    • 2 bananen
    • 4 eieren
    • 1 el honing
    • 1 el (wijnsteen)bakpoeder
    • 250 ml melk naar keuze
    • 2 el kokosolie, gesmolten
    • 1 doosje vriezerfruit bosbessen

    Zo maak je de ontbijtmuffins:

    1. Verwarm als eerste de oven voor op 175 graden hetelucht.
    2. Prak de bananen en voeg hieraan alles behalve de bosbessen toe
    3. Meng alles goed door en roer op het laatst voorzichtig de bosbessen erdoor. Je kan hiervoor prima diepvriesbessen gebruiken, wel eerst even ontdooien!
    4. Schep de muffins in een muffinvorm. Wij gebruiken siliconen bakvormen, ideaal! (je vind ze voor een paar euro bij bijvoorbeeld de Big Bazar, Action etc.).
    5. Bak in 25 min af op 175 graden.

    Tip: Vries de overgebleven muffins pas in als deze goed zijn afgekoeld. Haal ze de avond voor gebruik uit de vriezer en je kan de volgende ochtend zo aanvallen, ideaal voor op een drukke doordeweekse dag!

    *Over de haver: Heb je een strikt glutenvrij dieet, let er dan op dat je havermout koopt van een gecertificeerd glutenvrij merk. Staat dit er niet op, dan is het altijd besmet met gluten, ondanks dat het van nature glutenvrij is. Wij gebruikte voor dit recept de havervlokken van Semper.

     

    Print Friendly

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    Related Recipes:
    • alt= "glutenvrije pannenkoek"

      Baktip: Zo bak je de beste glutenvrije pannenkoeken!

    • panna-cotta-met-rabarber

      Seizoenstoetje: pannacotta met rabarber

    • 13129258_1563240497306487_1565542077_n

      Al mijn favorieten Paleo recepten op rij!

    • aspergesoep

      De makkelijkste en lekkerste aspergesoep ooit!

    • bosbessen-pannenkoeken

      Super lekkere blauwe bessen pannenkoeken