No Cheese-cake

2016-02-04

No more images found for this recipe!

    Een cheese cake zonder cheese. Uhm, waar maak je hem dan van? Nou van avocado, kokosboter, banaan en een heerlijke bodem van dadels en noten!

    LET OP: Je mag verder lezen, maar het is op eigen risico…

    Voor een taartje van 18 cm doorsnede heb je nodig:

    Bodem

    • 75 gram hazelnoten
    • 75 gram cashewnoten
    • 10 medjoul dadels
    • 2 el kokosolie (gesmolten)
    • 1 el kokosrasp

    Vulling

    • 2 rijpe avocado’s
    • 2 rijpe bananen
    • 1 pakjes santen (kokosboter, 150 g)
    • sap en rasp van 1 citroen (of 2 limoenen)
    • 4 el kokosolie
    • 1 tl verse vanille

    Garnering

    • Fruitmoes naar keuze
    • verse fruit naar keuze
    • kokosrasp

    Vet als eerste je springvorm in.
    Begin met het maken van je bodem: smelt de kokosolie en maal alle ingrediënten in een keukenmachine fijn. Het is nu een plakkerig mengsel, leg dit op de bodem van je springvorm en druk met een lepel goed plat aan. Zet koud in de koelkast

    Maak nu de “cheese” laag: smelt in een pan het pakje santen en de kokosolie. Draai in de keukenmachine een moes van het fruit, de gesmolten kokos en de vanille / citroen sap & rasp. Stort dit vervolgens boven op de dadel/noten laag in de springvorm. Zet nu voor minstens 4 uur koud in de koelkast. Heb je haast? Dan kan je het ook in de vriezer zetten. De koelkast heeft echter de voorkeur…

    Als je de taart gaat serveren, zal je zien dat de bovenkant van de avocado laag wat verkleurd is. Hiervoor kan je een laag fruitmoes aanbrengen (bijv. een doosje mango of bosvruchten uit de vriezer laten ontdooien, met een staafmixer tot moes maken en desgewenst op smaak brengen met wat acacia honing). Ook kan je het garneren met vers fruit, wat kokosrasp etc.

    Deze taart is helemaal “raw” en plantaardig. Het past in een glutenvrij, lactosevrij en geraffineerd suikervrij dieet en binnen een Paleo of Vegan lifestyle. Daarnaast past het ook in elke vorm van lekkere trek!

    Geniet ervan!

     

     

    Print Friendly
    Recipe Type:

    Comments (2)

    1. posted by karlien on februari 21, 2016

      Klinkt erg goed! Helaas heb ik allerlei allergieën, anders heb ik deze zeker gemaakt.

      • posted by hetmeisjemetdevoedselallergie on februari 23, 2016

        Dank je wel Karlien! Waar ben je allemaal allergisch voor? Misschien kunnen we een recept op maat voor je verzinnen 🙂

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    Related Recipes:
    • paastaart

      Last minute Paastaart (makkelijk recept!)

    • karamel-zeezout-bonbons

      Chocolade karamel zeezout bonbons

    • koekballetjes

      Kids favoriet: koekballetjes met haver

    • nutella-verjaardagstaart

      Glutenvrije Nutella verjaardagstaart

    • appelbeignets

      Glutenvrije en lactosevrije appelbeignets